Αποκομμένη αιώνες από τον κόσμο η Αγία Ελένη - Η πρώτη πτήση στο νησί όπου πέθανε εξόριστος ο Ναπολέων

Freepen.gr - Αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο για αιώνες υπήρξε η νήσος της Αγίας Ελένης στον Ατλανικό Ωκεανό στα ανοικτά της Γουινέας.

Ωστόσο όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο με φωτογραφίες του Gianluigi Guercia πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιβατική πτήση προς την Αγία Ελένη.

Ο Ναπολέων μετά την ήττα στο Βατερλώ διέφυγε άτακτα προς το Παρίσι όπου και παραιτήθηκε την 22η Ιουνίου ενώ τον Ιούλιο του 1815 οι Σύμμαχοι μπήκαν στο Παρίσι και υπογράφθηκε η δεύτερη συνθήκη του Παρισιού. Η Γαλλία πλήρωνε τεράστια πολεμική αποζημίωση και υποχρεωνόταν να επιστρέψει όλα τα έργα τέχνης που είχε πάρει ο Ναπολέων στους προηγούμενους πολέμους, ενώ στο θρόνο της Γαλλίας επέστρεψε ο Λουδοβίκος ΙΗ΄.

Ο Ναπολέων προσπάθησε άστοχα να διαφύγει στην Αμερική, αλλά πιθανόν προδόθηκε και τελικά παραδόθηκε στους Άγγλους. Εξορίστηκε στο νησί Αγία Ελένη στον κόλπο της Γουινέας, όπου και παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του στις 5 Μαΐου του 1821.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail