Οι πολίτες με σόμπες και κεριά και οι κυβερνώντες με μυλοκόπι και παντεσπάνι

krzys16 - pixabay
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Στην Ιδρυτική διακήρυξη του Σύριζα, διαβάζουμε μεταξύ άλλων:
"Έτσι, η καθαυτό πολιτική δύναμη της Αριστεράς μειώθηκε σημαντικά μολονότι η ίδια διατηρούσε το ηθικό πλεονέκτημα και οι ιδέες της τουλάχιστον μέρος της παλιάς τους αίγλης"

Δυομιση χρόνια "αριστερής" διακυβέρνησης με τη βοήθεια ενός υποτίθεται δεξιού πατριωτικού κόμματος που ο αρχηγός του κατακεραύνωνε με την ιαχή "στα τέσσερα εσείς" αυτούς που υπέγραφαν τα προηγούμενα "κακά" μνημόνια, (σε αντίθεση με τα καλά που υπέγραψε αυτός) και δεν έχω δει πουθενά στην διακυβέρνηση της χώρας αυτό το "ηθικό πλεονέκτημα".

Ϊσως είναι το πλεονέκτημα του να μπορείς απέναντι στους παλιούς κυβερνώντες να καμώνεσαι οτι διαφέρεις αλλά στην πράξη να κάνεις τα ίδια και χειρότερα.

Ζήσαμε τις εποχές που άνθρωποι αυτοκτονούσαν, μετανάστευαν, πεινούσαν, ζούσαν χωρίς ρεύμα, πέθαιναν απο τα μαγκάλια. Τώρα μετά την στροφή 360 μοιρών που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολύ σωστά είχε επισημάνει ο πρόεδρός του αλλά εμείς κοροϊδεύαμε, γίνονται ακριβώς τα ίδια. Με μια διαφορά. Το "ηθικό πλεονέκτημα", που είναι στην πραγματικότητα η ανήθικη κοροϊδία. Μια κοροϊδία που απενοχοποιεί και εξαγνίζει τους προηγούμενους κάνοντάς τους να φαντάζουν αθώους μπροστά σε όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά.

Σήμερα διαβάσαμε για οικογένεια που ζούσε με κεριά απο τον Αύγουστο στην Καλαμάτα και πήρε φωτιά το σπίτι τους. Προφανώς δε θα το μαθαίναμε αν δεν έπαιρνε φωτιά το σπίτι τους, όπως δεν μαθαίνουμε για χιλιάδες άλλους που δυστυχούν.Το ίδιο και με τα μαγκάλια, ήδη έχουμε τους πρώτους νεκρούς και δεν έχει αρχίσει κάν το κρύο.

Η διαφορά της "με ηθικό πλεονέκτημα αριστεράς" απο τους προηγούμενους είναι οτι για να μην ξεσηκωθεί ο κόσμος μοιράζουν σε περισσότερους ,ότι έχει απομείνει. Φορολογούν πιο πολύ αυτούς που έχουν ακόμα μια δουλειά για να πληρώσουν απο τα χρήματα αυτά κάποια υποτυπώδη βοήθεια στους ανέργους και στους αδύναμους.

Μοίρασαν, χωρίς να βάλουν επιπλέον χρήματα τις παροχές του κράτους σε περισσότερους, σε περισσότερους, εξαθλιώνοντας ομοιόμορφα την κοινωνία. Η υγεία πλέον έγινε ανέκδοτο, είτε πληρώνεις είτε δεν πληρώνεις απολαμβάνεις τις ίδιες αθλιες υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα ομάδες κουκουλοφόρων αντιδρούν με βία για κάθε τι που δεν είναι συμβατό με την φιλοσοφία τους με την κυβέρνηση να κοιτάει με απάθεια τα τεκταινόμενα. Ακόμα και οταν απλοί πολίτες που είχαν την ατυχία να φορούν ενα μπλουζάκι που έχει πάνω του μια χαρακτηριστική αρχαία ελληνική φράση δέχονται άγρια επίθεση.

Και οι κυβερνώντες; Οταν δεν σπαταλούν το χρόνο τους τρώγοντας μυλοκόπι συναγελαζόμενοι επιχειρηματίες, κοροϊδεύουν τον πόνο των πολιτών τρολάροντάς τους με δηλώσεις ανοησίας στα social media ή δείχνοντας οτι βρίσκονται στον κόσμο της Μαρίας Αντουανέτας με το παντεσπάνι.

Σα να έχουν χάσει τη μπάλα και κάθε επαφή με την πραγματικότητα, κάνοντας ακόμα και τον πιο φανατικό οπαδό τους να αναρωτιέται.

ΥΓ: Και μια και μιλάμε για μυλοκόπι και παντεσπάνι. Ενα δημόσιο ερώτημα για τον Αλέξη Τσιπρα. ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΝΕΡΑΝΤΖΙ (ΝΕΡΑΝΤΖΙ - OFF WHITE ΑΕ);

Δείτε εδώ:
http://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/1325620/o-livanezos-agorasths-toy-city-gate-kai-to-hrhma.html
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail