Λαβρόφ σε ΗΠΑ: παρεμποδίσατε τα αεροπλάνα μας να εξαφανίσουν τους ισλαμιστές

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι, αντίθετα με τις δηλώσεις του Πενταγώνου, η παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία είναι παράνομη αλλά δε στάθηκε μόνο εκεί:

"Οι δράσεις του συριακού στρατού που υποστηρίζονται από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις για την εξάλειψη των εναπομεινάντων μαχητών της Daesh παρεμποδίστηκαν, ενώ χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για να επιτύχουμε τους στόχους μας" μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Σύμφωνα με το Λαβρόφ, η Ρωσία ζήτησε μια εξήγηση, καθώς οι "συνέπειες της ασφαλούς διαφυγής των τρομοκρατών έχει επηρεάσει την κατάσταση επί τόπου".

Όταν ρωτήθηκε αν η Ρωσία έχει αποδείξεις ότι οι ΗΠΑ φέρονται να σχετίζονται με τη Daesh, ο Λαβρόφ δήλωσε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για συμπαιγνία. Χρησιμοποιούμε γεγονότα. Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι υπήρξε συμπαιγνία».

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Πενταγώνου ότι οι ΗΠΑ είναι παρόντες στη Συρία νόμιμα λόγω απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Λαβρόφ κάλεσε τη δήλωση "παράλογη".

«Οι ΗΠΑ δικαιολογούν την παρουσία τους, η οποία είναι παράνομη επειδή δε βασίζεται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή στην πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας».

Η δήλωση του Λαβρόφ έρχεται μετά από μια αναφορά του BBC, λέγοντας ότι η Συμμαχία των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ, επέτρεψε στους τρομοκράτες του ISIS και περίπου 3.500 μέλη των οικογενειών τους να εγκαταλείψουν τη συριακή πόλη Raqqa τον Οκτώβριο ανενόχλητοι.

Οι μόνιμοι αναγνώστες θα θυμούνται ότι αυτά που ουσιαστικά καταγγέλλει το BBC σήμερα, η Freepen.gr τα σημείωνε από το καλοκαίρι. Το αρχικό σχέδιο ήταν η μάχη της Ράκκα να αποτελέσει περίπατο με απλή παράδοση της πόλης στους Κούρδους ώστε οι τρομοκράτες του ISIS να πάνε στο Deir Ezzor. Η δουλειά χάλασε όταν το Ιράν πάτησε πόδι στη Μόσχα και η τελευταία παρακολουθούσε τα πάντα από αέρος διαμηνύοντας ότι δε θα αφήσει να διαφύγει ούτε ένας τρομοκράτης. Έτσι τα δύο πιόνια των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να πολεμήσουν σε μια μάχη που κράτησε μήνες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail