Ο Μουζάλας στέλνει πρόσφυγες σε δωμάτια ξενοδοχείων

Freepen.gr - Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την τεταμένη κατάσταση των προσφύγων στη χώρα παρέχοντας δωμάτια ξενοδοχείων, μεταξύ άλλων, σημειώνει η γερμανική Die Welt

Ο υπουργός Μετανάστευσης Ιωάννης Μουζάλας δήλωσε την Τετάρτη ότι 20.000 άνθρωποι στεγάζονται σε κατοικίες στο πλαίσιο προγράμματος χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στέγαση 30.000 προσφύγων. Εκτός από τα ξενοδοχεία θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στο μέλλον επίσης επιπλέουν καταλύματα.

Ενόψει ανησυχητικών στοιχείων από ανθρωπιστικές οργανώσεις που καταγράφουν κακές συνθήκες στα στρατόπεδα προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου, ο Υπουργός αναγνώρισε «μεγαλύτερες δυσκολίες». Από τον Αύγουστο στην Ελλάδα έφτασαν αισθητά περισσότεροι πρόσφυγες. Τον Σεπτέμβριο, υπήρχαν 5.000, κυρίως Σύριοι, Ιρακινοί και Αφγανοί - μια αύξηση 35% μέσα σε ένα χρόνο.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη όσο πλησιάζει ο χειμώνας στα νησιά της Λέσβου και της Σάμου όπου οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μη νομίμων μεταναστών έχουν σχεδιαστεί για λιγότερους από 3000 πρόσφυγες, αλλά φιλοξενούν σχεδόν 8000 άτομα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail