Τι στην ευχή κάνει αυτη η ΝΔ; Αυτοί είναι ικανοί να μην προλάβουν ούτε παρενθεση να γίνουν

Του Στρατή Μαζίδη

Είναι πραγματικά εντυπωσιακά όσα συμβαίνουν και θα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν δε γίνονταν πάνω στην πλάτη μας. Υπουργοί ομολογούν ότι κατακρεουργούν όσους εργάζονται για να συντηρούν πχ χαμηλοσυνταξιούχους που είτε δεν εργάστηκαν, είτε δεν έβαλαν χρήματα στο σύστημα, μας στήνουν στις ουρές για μια κάρτα, τρώμε σφαλιάρες στη Βόρεια Ηπειρο όπου συμπατριώτες μας ξεσπιτώνονται, ψηφίζονται περίεργα προοδευτικά νομοσχέδια αλλά δεν αντιδρά κανείς.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σαν το λαγό με τη χελώνα. Επαναπαύεται στο ότι προηγείται με τη διαφορά όμως πως δεν είναι ούτε λαγός σε τατύχητα. Ένα κόμμα βαρόνων, γιών, ανηψιών, θυγατέρων, αδερφών και εξαδέρφων που σάπισε στα χρόνια του Κώστα Καραμανλή αλλά αρνείται να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Για αυτό ακριβώς δεν μπορεί να περάσει το 30% από το 2009 έως σήμερα ενώ είχε πέσει ακόμη και στο 18%.

Η Νέα Δημοκρατία μοιάζει με μια κακή δημόσια επιχείρηση που δεν προσφέρει απολύτως τίποτε αλλά υπάρχουν κάποιοι διορισμένοι που απολαμβάνουν χαμηλούς μισθούς και δεν κοιτούν ούτε έξω από το παράθυρο να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Αναρωτιέμαι αν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ανδρέας Παπανδρέου ή ο Κώστας Μητσοτάκης, πόσο καιρό τώρα θα αποτελούσε οριστικό παρελθόν ο Τσίπρας. 

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι να διαβάζεις τοποθετήσεις νεοδημοκρατών για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως πόσο ανάξιος κτλ είναι. Φαντάσου όμως πόσο χάλια ήταν οι προηγούμενοι ώστε ένα κόμμα του 3% όχι μόνο έγινε κυβέρνηση, αλλά αντέχει τελικά απέναντι στο χρόνο και στήνει το νέο κομματικό κράτος.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αέρα νίκης. Από το 2009 έως σήμερα απλά δεν πείθει. Η εσωκομματική επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά το 2009 ήταν ένα ηχηρό μήνυμα του τι επιθυμεί η κοινωνία αλλά και αυτός συμβιβάστηκε.

Είναι δε απορίας άξιον πως δεν έχουν πλαγιοκοπηθεί από άλλα σχήματα όπως η Νέα Δεξιά του Κρανιδιώτη με σαφείς θέσεις σε καίρια ζητήματα ηθικο-πατριωτικού περιεχομένου ή η Δημιουργία Ξανά του Τζήμερου η οποία πχ σε θέματα οικονομίας δε μασά τα λόγια της. Αλλά αν δε σε παίζουν τα ΜΜΕ, πως να πλαγιοκοπήσεις;

Ο μόνος που έχει ενδιαφέρον να τον ακούς από το Μοσχάτο είναι ο Αδωνις. Συμφωνείς, δε συμφωνείς μαζί, είναι ο μοναδικός που διαθέτει ζωηρό λόγο από εκεί μέσα.

Το σενάριο του Τσίπρα είναι να καταστήσει τη ΝΔ δεξιά παρένθεση αλλά όπως το πάνε στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ικανοί να μην προλάβουν ούτε παρενθεση να γίνουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail