Τι γνωρίζουν οι Ιρανοί; «Ο Συριακός Στρατός σύντομα θα κινηθεί για την απελευθέρωση της Ράκκα»

Freepen.gr - Ο Αραβικός Στρατός της Συρίας (SAA) σύντομα θα προχωρήσει προς την πόλη Raqqa για να την απελευθερώσει, δήλωσε ο Αλί Akbar Velayati, κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Λιβάνου Nabih Berri στην πόλη της Βηρυτού.

"Θα γινόμαστε μάρτυρες στο εγγύς μέλλον της προόδου των κυβερνητικών και λαϊκών δυνάμεων στη Συρία και ανατολικά του Ευφράτη και της απελευθέρωσης της πόλης τη Raqqa", ανέφερε ο Velayati σύμφωνα με το Reuters.

Ο Velayati κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι εργάζονται για να χωρίσουν τη Συρία αναπτύσσοντας τον στρατό τους στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη. Στις 30 Οκτωβρίου, ο διοικητής της ειδικής επιχειρησιακής ομάδας ειδικών επιχειρήσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, υπεύθυνος για την καταπολέμηση του ISIS, αποκάλυψε ότι περισσότερα από 4.000 αμερικανικά στρατεύματα αναπτύσσονται στη Συρία.

"Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να χωρίσουν τη Συρία στον Ανατολικό Ευφράτη, αν και ποτέ δεν θα πετύχουν αυτόν τον σκοτεινό στόχο", δήλωσε ο Velayati, σύμφωνα με την ιρανική υπηρεσία MEHR.

Οι δηλώσεις του Velayati είναι μια άλλη απόδειξη ότι ο SAA και οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατευθύνονται προς μια ένοπλη ένταση μετά την επερχόμενη ολοκληρωτική ήττα της ISIS στη Συρία. Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε στις 29 Οκτωβρίου ότι θα συνεχίσει να θεωρεί τη Raqqa μια κατεχόμενη πόλη μέχρι να εισέλθει σε αυτήν ο στρατός.

Ενώ ορισμένοι παρατηρητές ελπίζουν ότι η επερχόμενη διάσκεψη του εθνικού διαλόγου για τη Συρία στο Σότσι στις 18 Νοεμβρίου θα ηρεμήσει τα πράγματα μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της SDF, πολλοί φιλοκυβερνητικοί ακτιβιστές πιστεύουν ότι η SDF δεν είναι διατεθειμένη να παραιτηθεί από την ατζέντα της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail