Δε φταίει η Δούρου και ο Καραμέρος, ο Χατζηπετρής φταίει για όλα

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Σε κάθε σοβαρό κράτος, ή σε κάποιο κράτος που έστω προσποιείται οτι είναι σοβαρό, ακόμα και σε χώρες τριτοκοσμικές, σε όποια μεγάλη συμφορά το βρεί εντελώς απροετοίμαστο, εντελώς ξεβράκωτο, οι υπεύθυνοι παραιτούνται.

Μόνο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και του ηθικού πλεονεκτήματος της "αριστεράς" ή τέλος πάντων αυτού που λέει οτι είναι "αριστερά", γιατί μια φορά αριστερά δεν είναι, δεν παραιτείται κανείς.

Και όχι μόνο δεν παραιτούνται, όχι μόνο έχουν το θράσσος να ψελλίζούν αστείες δικαιολογίες, πότε σε φωτιές, πότε σε πλημμύρες, πότε σε ναυάγια,(ναυάγια πραγματικά, δεν εννοώ υπουργούς και κυβερνήσεις, αυτά είναι άλλη ιστορία), αλλά τώρα πέρασαν επίπεδο.

Ντυμένοι με ρούχα που μόνο κάποιος ηλίθιος και κρετίνος image maker θα τους πρότεινε να φορέσουν, ψελλίζουν δικαιολογίες και μοιράζουν μηνύσεις.

Φωτογραφία του Μιχάλης Χαιρετάκης.
Ναι πέρασαν επίπεδο,φορώντας ρούχα που συζητιούνται αρνητικά για να μην πώ τίποτα πολύ χειρότερο και μηνύωντας όλους τους υπεύθυνους (δηλαδή και τους εαυτούς τους μαζι;) πρίν προλάβει κάποιος να τους μηνύσει και να τους καθήσει στο εδώλιο. Ολοι φταίνε εκτός απο αυτούς.

Μέχρι και εγώ θα μπορούσα να φταίω θεωρητικά αν δεν βρισκόμουν εδώ και χρόνια χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ποτέ όμως δεν φταίνε αυτοί. Με 19 νεκρούς και αρκετούς ακόμα αγνοούμενους μετά απο μια μπόρα,πρέπει να υπάρχει ένοχος,ανάμεσα σε αυτούς που κυβερνούν αυτόν τον τόπο, ούτε ο κακός μας ο καιρός φταίει , ούτε το κακό δασαρχείο, ούτε οι προηγούμενοι , ούτε οι επόμενοι.

Ας αναλάβουν, επιτέλους τις ευθύνες τους, μιά φορά μόνο!



ΥΓ. Το προφητικό τραγουδάκι του Κηλαηδόνη , αυτή ακριβώς την κατάσταση περιγράφει:

Τι θα πει δε φταίμε εμείς
τι θα πει πως φταίγαν οι άλλοι
τι θα πει πως φταίνε αυτοί
τι θα πει ρε σεις τι θα πει;

Θα πει πως φταίμε κι εμείς,
φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι.
Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς,
φταίει κι ο Χατζηπετρής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail