Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ κι η Νέα Τάξη μεθοδεύουν την πτώση του Ντόναλντ Τράμπ


MIH83 - pixabay
Θεόδωρος Κατσανέβας

Το βαθύ κράτος των ΗΠΑ που ελέγχεται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, το χρηματιστηριακό κεφάλαιο της Wall Street, τη βιομηχανία του θεάματος και τα ΜΜΕ, μεθοδεύει ενέργειες για την αποκαθήλωση του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, με το κωμικοτραγικό κατηγορητήριο της ανάμειξης της Ρωσίας στις εκλογές τις οποίες έχασε η εκλεκτή του κατεστημένου Χίλαρυ Κλίντον. ΟΙ ΗΠΑ που επεμβαίνουν απροκάλυπτα στις επιλογές ηγεσιών σε όλο τον κόσμο με διάφορα μέσα, ακόμα και με την επιβολή στυγνών δικτατοριών, ψάχνουν «ψύλλους στα άχυρα» για να ανακαλύψουν πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στα εσωτερικά των εκλογών στις ΗΠΑ, μέσα από τουλάχιστον γραφικού τύπου αποδεικτικά στοιχεία.

Γεγονός είναι ότι, οι ίντριγκες αυτές έχουν πέραση στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ. Και πιθανώς θα έχουν ως αποτέλεσμα είτε την πτώση του Ντόναλντ Τράμπ που θα οδηγήσει σε βαθύ διχασμό τον Αμερικάνικο λαό, ή τη συμμόρφωση του σύμφωνα με τις επιταγές της Νέας Τάξης. Αυτό έχει ήδη διαφανεί από τη μεταστροφή του ιδιόμορφου σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου σε διάφορα θέματα όπως αυτό της Συρίας, την ένταση της εχθρότητας με το Ιράν και τη Ρωσία, την ηπιότερη στάση απέναντι στη Γερμανία,την αμνησία του σε σχέση με τις προτροπές του για Grexit, την αναστολή των προθέσεών τους για κατάργηση του φοβερού νόμου Glass Steagal κλπ.

Η κατάργηση του νόμου Glass Steagal του Ρούσβελτ από τον Κλίντον

Υπενθυμίζεται εδώ ότι, ο νόμος Glass Steagal καθιερώθηκε από τον Πρόεδρο Ρούσβελτ την εποχή της μεγάλης κρίσης του 1932 και έχει ως βασική του αρχή την απαγόρευση της συγχώνευσης των επενδυτικών τραπεζών (Funds) με τις εμπορικές τράπεζες. Οι τελευταίες, με τη συγχώνευσή τους με τις πρώτες, τζογάρουν ελεύθερα τα αποθεματικά που υπάρχουν στις εμπορικές τράπεζες, αποκομίζοντας άκοπα τεράστια κέρδη χωρίς να βάζουν δικά τους χρήματα. Και είναι αυτές που ευθύνονται για τις παγκόσμιες κρίσεις, τα κολοσσιαία κέρδη των μεγάλων χρηματιστών-τζογαδόρων τύπου Τζώρτζ Σόρος, Ουόρεν Μπάφετ κλπ, καθώς και για την τεράστια διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων.

Στα μέσα του 1990, η η Νέα Τάξη που είναι άρρηκτα δεμένη με τους Γύπες του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, επέβαλε την επαναφορά του νόμου Glass-Steagal (ο οποίος έλαβε την ονομασία του από τους δύο πεφωτισμένους Γερουσιαστές που τον εισηγήθηκαν στον Ρούσβελτ), εκβιάζοντας τον Μπιλ Κλίντον με το γελοίο σκάνδαλο Λεβίνσκυ. Πολύ παλαιότερα, η Νέα Τάξη με το επιλεγόμενο σκάνδαλο του Watergate,υποχρέωσε σε παραίτηση και γενικότερα κατάφερε να γελοιοποιήσει, τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, λόγω της προσέγγισής του με το Πεκίνο και την από μέρους του αναγνώριση της κουμουνιστικής Κίνας και της ένταξής της στον ΟΗΕ.Και ακόμα παλαιότερα, το βαθύ κράτος φρόντισε με παλιομοδίτικο και κλασικό βίαιο τρόπο να βγάλει από τη μέση τους Τζών και Ρόμπερτ Κένεντυ, γιατί δεν ήταν αρκούντως υπάκουοι στις εντολές και επιθυμίες της.


Με αυτά και αυτά, οι υπόλοιποι Πρόεδροι των ΗΠΑ φροντίζουν να μην ξεπερνούν τα όρια ανοχής και τα πλαίσια κανόνων που θέτει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ και η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Η οποία τα τελευταία χρόνια με αιχμή την παγκοσμιοποίηση και την ασυδοσία των αγορών του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, έχει αποκτήσει θηριώδη δύναμη και αχόρταγη επιθετικότητα, που παράλληλα δημιουργεί και έντονες αντιδράσεις. Αποτέλεσμα αυτών των αντιδράσεων ήταν και η απρόσμενη εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ στον Λευκό Οίκο.

Οι τελευταίες εξελίξεις της δίωξης κατά του Τράμπ

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν καταλήξει τον Ιανουάριο στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επικρατήσει έναντι της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον. Ο ειδικός σύμβουλος Ρόμπερτ Μούλερ ερευνά ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη της εκστρατείας του προέδρου Τραμπ με τη Μόσχα, καθώς και τη διάπραξη πιθανών εγκλημάτων, όπως αυτό της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, του ξεπλύματος χρήματος και της φοροδιαφυγής.

Η όλη υπόθεση συνδέεται με τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος λέγεται ότι, συγκάλυψε την υπόθεση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μέσα από προσωπικό υπολογιστή της Χίλαρυ Κλίντον στη διάρκεια της θητείας της ως Υπουργού Εξωτερικών. Το πόρισμα του FBI υπό τον Τζέιμς Κόμεϊ ανέφερε πως δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να ασκηθεί δίωξη κατά της Κλίντον, κάτι που εξόργισε τον Τραμπ και τους υποστηρικτές του, οι οποίοι στις προεκλογικές εκδηλώσεις φώναζαν εν χορώ το σύνθημα “Lock her up“ (= “Βάλτη φυλακή”).Τελικά, ο Κόμεϊ απομακρύνθηκε από τη θέση του στις 9 Μαΐου 2017 με διάταγμα του προέδρου Τραμπ, ο οποίος τον κατηγόρησε για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του με αφορμή τον χειρισμό της υπόθεσης με τα email της Κλίντον.

Όταν αποπέμφθηκε, ο Κόμεί, τέθηκε επικεφαλής των ερευνών σχετικά με τις εικασίες για προεκλογική συνεργασία του στρατοπέδου του Ντόναλντ Τράμπ με τη Ρωσία,με σκοπό να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών σε βάρος της Χίλαρυ Κλίντον.

Γεγονός είναι ότι, αυτές τις μέρες μεγάλη αναταραχή επικρατεί στην Ουάσινγκτον λόγω των κατηγοριών που απαγγέλθηκαν σε βάρος πρώην συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ. Στο στόχαστρο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ για τη φερόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 είναι ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ Πολ Μάναφορτ, σε βάρος του οποίου, όπως και του Ρικ Γκέιτς απαγγέλθηκαν από Ομοσπονδιακό Σώμα Ενόρκων 12 κατηγορίες, μεταξύ άλλων για συνωμοσία εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, για ξέπλυμα χρημάτων και παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων για τα λόμπι και τις τράπεζες.

Και οι δύο παραδόθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο FBI αναφέρουν οι «New York Times», η ναυαρχίδα της Νέας Τάξης. Λίγο αργότερα ενώπιον του δικαστηρίου, οι «κατηγορούμενοι» δήλωσαν αθώοι, αλλά τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ τους ζητήθηκε να παραδώσουν τα διαβατήριά τους. Σύμφωνα με το 31 σελίδων κατηγορητήριο, ο Μάναφορτ και ο συνεργάτης του Ρικ Γκέιτς, κατηγορούνται ότι δραστηριοποιούνταν ως λομπίστες και σύμβουλοι του φιλορώσου πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, χωρίς να το έχουν δηλώσει στις αρμόδιες Αρχές. Σύμφωνα πάντα με τους «New York Times», το όνομα του Ρικ Γκέιτς εμφανίζεται σε έγγραφα εταιριών με έδρα την Κύπρο, μέσω των οποίων ο Πολ Μάναφορτ λέγεται ότι έλαβε πληρωμές προερχόμενες από την ανατολική Ευρώπη.

Ο Μάναφορτ ωστόσο δεν ήταν ο μόνος που μπήκε στο κάδρο των διώξεων που στοχεύουν στην ανατροπή του Τραμπ. Ο Ελληνοαμερικάνος δικηγόρος Τζορτζ Παπαδόπουλος που συμμετείχε στην ομάδα συμβούλων του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, λέγεται ότι, ομολόγησε πως έδωσε ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI. Το σχετικό κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο Παπαδόπουλος «μέσω των υποτιθέμενων ψευδών δηλώσεών του παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την πιθανή ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016».

Σύμφωνα με το Bloomberg ο Ελληνοαμερικανός επεδίωξε τη βοήθεια της Ρωσίας κατά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και προσπάθησε να ανοίξει διόδους επικοινωνίας με το Κρεμλίνο. Συνεργαζόταν με έναν καθηγητή που είχε υποσχεθεί πως θα του παράσχει πληροφορίες που θα διακύβευαν την πορεία της Χίλαρι Κλίντον. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται επίσης ότι, ο Παπαδόπουλος προσπάθησε επανειλημμένα να φέρει σε επαφή το επιτελείο του Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους, κάτι που όμως δεν συνέβη.

Φήμες έφεραν επίσης τον γαμπρό του Ντόναλντ Τράμπ και σύζυγο της κόρης του Ιβάνκα Τζάρεντ Κούσνερ να φέρεται ως υποψήφιος για παραίτηση λόγω υποτιθέμενων επαφών του με Ρώσους παράγοντες, οι οποίες όμως δεν έχουν επαληθευθεί μέχρι σήμερα.

Η Προεδρία των ΗΠΑ μπορεί να εξαρτηθεί και από έναν «πεοθηλασμό»!

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αρνηθεί επανειλημμένως τις κατηγορίες αυτές και έχει χαρακτηρίσει «κυνήγι μαγισσών» τις έρευνες γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση. Το Κρεμλίνο επίσης έχει αρνηθεί κατηγορηματικά και με ειρωνικό τρόπο τις ίδιες κατηγορίες. Ο Τράμπ πρόσφατα σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις, όπως συχνά συνηθίζει, μέσω twitter. «Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ!» έγραψε.Και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς επισήμανε ότι οι παραπομπές δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο και την προεκλογική εκστρατεία του, ενώ για τον Παπαδόπουλο δήλωσε ότι «είχε θέση εθελοντή».

Στο κοντινό μέλλον θα φανεί προς τα που θα εξελιχθεί το όλο αυτό στημένο σκηνικό από τη Νέα Τάξη, η οποία επιδιώκει να φέρει στα νερά της τον Τράμπ και αν όχι, να τον οδηγήσει σε παραίτηση από την Αμερικάνική προεδρία. Στην τελευταία περίπτωση, είναι δεδομένη η αναταραχή και η ισχυρή πόλωση στην οποία θα οδηγηθεί ο Αμερικανικός λαός με αμφίβολες εξελίξεις. Γεγονός είναι ότι η πρακτική δυνατότητα επηρεασμού των εκλογών στις ΗΠΑ από τη Ρωσία μόνο με κάποιο σουρεαλιστικό σενάριο μπορεί να εξηγηθεί. Αλλά στην Αμερικάνικη πολιτική σκηνή, τίποτα δεν είναι απίθανο αφού ένας πρόεδρος όπως ο Μπιλ Κλίντον κόντεψε να οδηγηθεί σε παραίτηση για ένα κοινό «πεοθηλασμό»!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail