Νύχτες Κρυστάλλων στην Τουρκία μετά το μαρκάρισμα σπιτιών - Bανδαλισμός αρμένικου χριστιανικού βιβλοπωλείου στη Μαλάτια της Τουρκίας

Freepen.gr - Εν μέσω των εντάσεων που προέκυψαν από το μαρκάρισμα των κατοικιών των Αλεβιτών σε μια γειτονιά στην επαρχία Malatya, το βιβλιοπωλείο του αρμένικου Συνδέσμου Εκκλησιών Kurtuluş δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ανέφερε το DHA.

Σύμφωνα με την έκθεση έσπασαν τη τζαμαρία του χώρου.

Η Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Malatya σε δήλωσή της το Σάββατο κάλεσε τις αρχές να βρουν τους δράστες της επίθεσης.


Ερυθροί σταυροί ζωγραφίστηκαν στις μπροστινές πόρτες των κατοικιών 13 Αλεβιτών  στη γειτονιά Cemal Gürsel της πόλης από άγνωστα άτομα στις 22 Νοεμβρίου.

Η αστυνομία της Μαλάτια χαρακτήρισε το περιστατικό ως "πρόκληση από σκοτεινές δυνάμεις" ενώ οι Αλεβίτες της πόλης εκφράζουν την ανησυχία τους.


Τρεις ιεραπόστολοι, ο Γερμανός Τίλμαν Γκέσσε και δύο Τούρκοι, ο Νεκάτι Αϊντίν και ο Ουγούρ Γιούσελ, είχαν δεθεί και βασανιστεί πριν τους κόψουν το λαιμό στο χριστιανικό κδοτικό οίκο Zirve, στη Μαλάτια, στις 18 Απριλίου 2007.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail