Χαραμάδα ελπίδας για το Υ/Β ARA San Juan - Δορυφορικές κλήσεις στο Υπουργείο Αμυνας

Freepen.gr - Το υπουργείο Άμυνας της Αργεντινής ανέφερε ότι επτά αποτυχημένες "δορυφορικές κλήσεις" που πιστεύει ότι προήλθαν από το υποβρύχιο ARA San Juan με το οποίο διακόπηκαν οι επικοινωνίες εδώ και τρεις ημέρες.

Οι κλήσεις θα μπορούσαν να είναι ένα σημάδι το ARA San Juan προσπαθούσε να αποκαταστήσει την επαφή.

Οι κλήσεις διήρκεσαν μεταξύ τεσσάρων και 36 δευτερολέπτων αργά το πρωί και νωρίς το απόγευμα το Σάββατο (τοπική ώρα), δήλωσε το υπουργείο σε μια ηλεκτρονική ανακοίνωση.

Οι αρχές δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι οι κλήσεις προήλθαν από το υποβρύχιο, αλλά είπε ότι ήταν η υπόθεση εργασίας.

Οι δορυφορικές επικοινωνίες πιστεύεται ότι αποτυγχάνουν εξαιτίας του άσχημου καιρού, δήλωσε μια πηγή στο υπουργείο άμυνας που δεν είχε εξουσιοδοτηθεί να μιλήσει δημοσίως στο Reuters.

Δεν ήταν αμέσως σαφές ποιο είδος κλήσεων προσπάθησε να επιχειρήσει το υποβρύχιο.

Αλλά τα υποβρύχια που έχουν καταδυθεί μπορούν να έχουν μια συσκευή στην επιφάνεια η οποία λέγεται EPIRB, η οποία εκπέμπει σήματα έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου.

Το υπουργείο δήλωσε ότι εργάζεται στον εντοπισμό της τοποθεσίας με μια αμερικανική εταιρεία ειδικευμένη στις δορυφορικές επικοινωνίες.

Το ναυτικό της Αργεντινής δήλωσε ότι ένα μπλακ άουτ στο ντηζελοκίνητο του υποβρυχίου ενδεχομένως έχει προκαλέσει προβλήματα στις επικοινωνίες του. Οι κανόνες του Ναυτικού λένε ότι τα υποβρύχια θα πρέπει να αναδύονται αν χαθεί η επικοινωνία.

Η τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία του γερμανικής κατασκευής ARA San Juan ήταν 432 χιλιόμετρα από τη νότια ακτή της Αργεντινής στις αρχές της Τετάρτης.

Το αμερικανικό ναυτικό δήλωσε ότι πραγματοποιεί αποστολή διάσωσης στη Αργεντινή από την Καλιφόρνια για να υποστηρίξει την προσπάθεια, με ένα τηλεχειριζόμενο όχημα και δύο πλοία ικανά να διασώσουν ανθρώπους από υποβρυχία στον πυθμένα που θα φτάσουν τις επόμενες ημέρες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail