Ρώσος πλοίαρχος: Πολύ πιθανό το ARA San Juan να έπεσε σε βρετανική νάρκη από τον πόλεμο του 1982

© AP Photo/ Argentina Navy
Freepen.gr - Είναι πιθανό η έκρηξη που καταγράφθηκε στην περιοχή των δραστηριοτήτων του υποβρυχίου της Αργεντινής ARA San Juan να προκλήθηκε από μια νάρκη μεγάλου βάθους που ποντίστηκε την εποχή του πολέμου των Φώκλαντ το 1982, δήλωσε ο καπετάνιος Vasili Dandikin στον Σπούτνικ.

"Το 1982, τα βρετανικά υποβρύχια θα μπορούσαν να έχουν τοποθετήσει ναυτικές νάρκες κοντά στις ακτές της Αργεντινής. Η νάρκηο θα μπορούσε να παραμείνει στο κατώτατο σημείο για 35 χρόνια και μόλις μια καταιγίδα αποσυνδέσει τη νάρκη από το σχοινί, οπότε θα μπορούσε να χτυπήσει το Σαν Χουάν" δήλωσε ο Dandikin.

Το βρετανικό βασιλικό ναυτικό χρησιμοποίησε διάφορα υποβρύχια κατά τη διάρκεια του πολέμου των Φώκλαντ. Ενώ οι επιχειρήσεις του αργεντινού ναυτικού σταμάτησαν σχεδόν ολοκληρωτικά μετά την απώλεια του καταδρομικού Belgrano στις 2 Μαΐου 1982 λόγω των επιθέσεων του υποβρυχίου HMS Conqueror, τα βρετανικά υποβρύχια παρέμειναν ενεργά στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail