Η Al Bukamal ξανά στα χέρια του ISIS - Ποιος ο πιθανός ρόλος των ΗΠΑ στην εξέλιξη

Freepen.gr - Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επανέκτησε τον έλεγχο της στρατηγικής συνοριακής πόλης Albukamal στο νοτιοανατολικό Deir Ezzor, σήμερα, μετά την απομάκρυνση του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) και των συμμάχων τους από την πόλη.

Σύμφωνα με στρατιωτική έκθεση, οι δυνάμεις του στρατού δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν το βόρειο τμήμα της πόλης μετά την αποχώρηση του Ισλαμικού Κράτους στις παρυφές της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ως εκ τούτου το ISIS απώθησε το συριακό στρατό και τους συμμάχους του από το προάστιο Al-Jalaa το πρωί του Σαββάτου, ανοίγοντας το δρόμο για τις δυνάμεις τους να επαναλάβουν το νότιο τμήμα της πόλης λίγο αργότερα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η τρομοκρατική ομάδα έστειλε πρόσφατα μεγάλο αριθμό ενισχύσεων από το βόρειο τμήμα του Deir Ezzor στην Al Bukamal, αφού πρώτα παραχώρησε τα χωριά αυτά στις κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) κάτι που αναδεικνύει το ρόλο των ΗΠΑ σε αυτήν την εξέλιξη. Οι Κούρδοι στο Deir Ezzor δεν έχουν δώσει ούτε μια μάχη. Πιθανότατα οι ΗΠΑ μεθόδευσαν αυτήν την κίνηση ώστε να δώσουν στη δεύτερη μαριονέτα τους, τις SDF μια ακόμη ευκαιρία να καταλάβουν την πόλη. Ο άξονας Δαμασκού - Τεχεράνης και Μόσχας θα όφειλε να το περιμένει διότι όλοι πλέον γνωρίζουν το βρώμικο παιχνίδι που κάνουν οι ΗΠΑ στη Συρία.

Και όλα αυτά ενώ συναντιόντουσαν ο Πούτιν με τον Τραμπ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail