Χανιά: Το πλέον περίεργο σπίτι που μισθώθηκε μέσω Airbnb

Αναδημοσίευση από: flashnews.gr

ΕΛΕΝΗ ΖΟΥΜΑΔΑΚΗ

Δείτε το σπίτι που μισθώθηκε μέσω Airbnb και  "σάρωσε" το καλοκαίρι - Χανιώτες που νοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω Airbnb μας λένε την εμπειρία τους και αν θα συνεχίσουν και του χρόνου την δραστηριότητα αυτή

Το φαινόμενο Airbnb,  έχει "χτυπήσει" για τα καλά τα Χανιά εδώ και περίπου δυο χρόνια, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να έχουν "εξαφανιστεί" τα σπίτια για αστική μίσθωση.

Πατρικά σπίτια που παρέμεναν κλειστά ή στην καλύτερη χρησιμοποιούνταν ως εξοχικά αλλά ακόμα και διαμερίσματα που αποτελούν κύρια κατοικία για μια οικογένεια, "σενιαρίστηκαν", "φόρεσαν τα καλά τους, "άδειασαν" από τους ενοίκους και καταχωρήθηκαν στην πλατφόρμα έναντι το λιγότερο για 20 ευρώ την  ημέρα.

Οι Χανιώτες εκμεταλλεύτηκαν οποιοδήποτε χώρο διέθεταν προκειμένου να ενισχύσουν τα εισοδήματά τους, φιλοξενώντας τουρίστες που ήθελαν να συνδυάσουν την οικονομική διαμονή με τις φυσικές ομορφιές του τόπου.

Ένας Χανιώτης όμως, αποδείχτηκε πιο ευρηματικός από τους άλλους καθώς ούτε χρειάστηκε να ξεσπιτωθεί, ούτε να επισκευάσει κανένα σπίτι αλλά κατάφερε να μισθώσει ένα μικρό χώρο, στην πίσω αυλή του σπιτιού του, κοντά στο Σόδυ, έναντι 25 ευρώ την ημέρα.

Ένα τροχόσπιτο, για δύο μήνες, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κατάφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr,  να "σαρώσει" άλλα καταλύματα που μισθώνονται με τον ίδιο τρόπο στην περιοχή και να έχει πληρότητα 100%.

Ο ευφάνταστος Χανιώτης, αξιοποίησε τη θέα που προσφέρει η περιοχή και η κύρια κατοικία του, και οι "ανέσεις" του καταλύματος μεταφέρθηκαν εκτός του "τροχόσπιτου", αγναντεύοντας την θάλασσα.


Το τροχόσπιτι, μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου βρισκόταν στην πλατφόρμα και στη συνέχεια αφαιρέθηκε, ενώ αυτές τις ημέρες δημοσιεύτηκε η πρόθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής μέσω της οποίας όλοι όσοι ενοικιάζουν ακίνητα μέσω της πλατφόρμας Airbnb θα καλούνται να δηλώσουν τις κατοικίες που ενοικιάζουν, σε ποιον τις ενοικιάζουν και για πόσο χρονικό διάστημα, διαφορετικά θα έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Με τον ιδιοκτήτη του τροχόσπιτου δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε, όμως συνομιλήσαμε με τρεις Χανιώτες, οι οποίοι μισθώνουν τα ακίνητά τους μέσα από την πλατφόρμα.

Τρεις διαφορετικές περιπτώσεις Χανιωτών,  μας μεταφέρουν την εμπειρία τους από αυτήν την δραστηριότητα και αν είναι διατεθειμενοι να την συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...