Γίναμε η 51η πολιτεία των ΗΠΑ; Ελληνίδα βουλευτής καλείται για εξηγήσεις παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη

TechPhotoGal - pixabay
Στρατής Μαζίδης

Σε συνέντευξή της η κ. Μπακογιάννη στο ΒΗΜΑ και τη Δήμητρα Κρουστάλλη σχολιάζει για το θέμα της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 μετά από ερώτημα της δημοσιογράφου για μια αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Τσίπρα στις ΗΠΑ:

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν αισθάνθηκα υπερήφανη βλέποντας και ακούγοντας τον Πρωθυπουργό της χώρας μου στις ΗΠΑ. Δυστυχώς, η ελληνική πλευρά δεν πήγε καθόλου προετοιμασμένη και έτσι μάθαμε από τον πρόεδρο Τραμπ κάτι που νομίζω ότι ενόχλησε κάθε έλληνα βουλευτή, ότι η Ελλάδα θα δώσει 2,4 δισ. δολάρια για να αναβαθμίσει τα F-16 και να δώσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Κατόπιν ακούσαμε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να διαψεύδει τον πρόεδρο των ΗΠΑ και να λέει ότι το κόστος είναι 1,1 δισ. και τα υπόλοιπα θα είναι σε αντισταθμιστικά. Λίγες ημέρες μετά ο κ. Τσίπρας διέψευσε τον υπουργό του λέγοντας ότι δεν θα πάρουμε αντισταθμιστικά - εκτός, ίσως μπορεί, ενδεχομένως, κάποια για την Ελληνική Βιομηχανία Οπλων. Για να βγει αμέσως μετά μια "διευκρινιστική" ανακοίνωση από το ΓΕΑ. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Αν δεν υπήρχε ήδη συμφωνία, πώς την ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, πώς είναι τόσο βέβαιος ο Πρωθυπουργός ότι θα υπάρξει μέσα σε 15 ημέρες, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή; Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μια τέτοια συμφωνία για τη χώρα μας, που βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, όπου οι μισθοί των ελλήνων αεροπόρων έχουν εξανεμιστεί, θα έπρεπε να συζητηθεί με υπευθυνότητα και διαφάνεια από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων».

Αυτή είναι η άποψη της κ. Μπακογιάννη. Είτε συμφωνεί κανείς, είτε όχι. Δικαίωμά της, να την εκφράσει.

Δικαίωμα επίσης του όποιου στελέχους της κυβέρνησης να αντιδράσει, όπως του υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου αναρτώντας το παρακάτω tweet:





Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι «Αφού η Ντόρα βλέπει,κάτι σάπιο,στη διακρατική για τα F16 σταματώ κάθε διαδικασία έως καταθέσει στην επιτροπή».

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι το «με παρόντα τον Πρέσβη των ΗΠΑ». Γιατί; Για να την κάνει ντα; Να πει κανείς παρόντα εκπρόσωπο της αμερικανικής εταιρείας που θα αναλάβει τη δουλειά, έχει μια λογική. Αλλά του Πρέσβη;

Πότε γίναμε η 51η Πολιτεία και δεν το καταλάβαμε; Όχι τίποτε άλλο, αλλά να κοπεί κανένα δολάριο να σταματήσει η λιτότητα, να ανασάνουμε όλοι.

Απαράδεκτη δήλωση στελέχους της ελληνικής κυβέρνησης να καλεί σε εξηγήσεις Ελληνίδα βουλευτή μπροστά στον Αμερικάνο αξιωματούχο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail