500.000 νοικοκυριά μόνο οι δικαιούχοι του μερίσματος! Τα νέα κριτήρια περιόρισαν στο μισό τους δικαιούχους!

Myriams-Fotos  - pixabay
Σε 500.000 χιλιάδες περιορίζονται, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις της ΕΝΥΠΕΚΚ τα νοικοκυριά που τελικά θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα!

Με παρέμβαση της τρόικας την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση πρόσθεσε στα εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και στο κριτήριο της ακίνητης περιουσίας, τέσσερα (4) επιπλέον κριτήρια που -σωρευτικά εφαρμοζόμενα- θα περιορίσουν στο μισό τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος!
Ειδικότερα, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής προστέθηκαν και τα παρακάτω κριτήρια:

1ον) Το περιουσιακό κριτήριο της κινητής περιουσίας (κριτήριο καταθέσεων)

Σύμφωνα με αυτό, το συνολικό ύψος των καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού (!) σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, ή και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κλπ, όπως προκύπτουν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 9.000 ευρώ για τα νοικοκυριά με ένα μέλος, πολλαπλασιαζόμενο για κάθε προστιθέμενο μέλος κατά τον τρόπο που θα προσδιοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, όπως έχουν δηλωθεί στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του φορολογικού έτους 2016, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που θα προκύπτει από μαθηματικό τύπο που θα ανακοινωθεί.

2ον) Κριτήριο διαμονής

Ο δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην ελληνική επικράτεια για τα τελευταία πέντε (5) έτη, όπως αυτό προκύπτει από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων κατά την τελευταία πενταετία.

3ον) Κριτήριο κατοχής μητρώου ΕΦΚΑ

Σύμφωνα με το κριτήριο αυτό, ο δικαιούχος οφείλει να είναι ασφαλισμένος τουλάχιστον μια φορά σε Φορέα Κύριας Ασφάλισης και για χρόνο μεγαλύτερο του ενός (1) μηνός μέχρι και 31-12-2017, όπως προκύπτει από το μητρώο ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΕΦΚΑ.

4ον) Κριτήριο υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδήματος για όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού

Σύμφωνα με το κριτήριο αυτό, ο δικαιούχος και όλα τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού πρέπει να έχουν υποβάλλει δηλώσεις φορολογικού εισοδήματος έτους 2016 εφόσον έχουν υποχρέωση.

Έτσι, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση και τα υποστηρικτικά της μέσα ενέπαιξαν τον λαό αφού αντί για 3.400.000 πολίτες που θα δικαιούνταν και θα μοιράζονταν 1.400 εκατ., θα το δικαιούνται τελικά μόνο 500.000 νοικοκυριά!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ θα επανέλθει με στοιχεία επ’αυτού του κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα ενημερώνοντας τον λαό και αποκαλύπτοντας την υποκρισία όσων συνεχίζουν με θράσος να τον εμπαίζουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail