Το Ρωσικό Σχέδιο 22800 - Οι νέες μικρές, ευέλικτες και πάνοπλες κορβέτες με το ισχυρό όπλο τους

Photo by RIA Novosti / Sergei Mamontov
Freepen.gr - Η πρώτη ρωσική πυραυλική κορβέτα του έργου 22800 (κατηγορία Karakurt), που ονομάζεται Typhoon, πρόκειται να καθελκυστεί μέσα στο Νοέμβριο  από τα ναυπηγεία Pella στην Αγία Πετρούπολη αναφέρει το defence-blog.com.

Τα νέο Ρωσικό Σχέδιο 22800 (κατηγορίας Karakurt) αναπτύχθηκε από το Almaz Central Naval Design Bureau και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 αφορά στη ναυπήγηση κορβετών που θα φέρουν πυραύλους για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κατασκευή πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Pella στην περιφέρεια του Λένινγκραντ και την Κριμαία. Συνολικά, ο στόλος σχεδιάζει να αποκτήσει 18 κορβέτες πυραύλων κλάσης Karakurt.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μέχρι το 2022 θα πρέπει συνολικά 18 κορβέτες του έργου 22800 Karakurt-Class να έχουν ενταχθεί στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας και το βόρειο στόλο του Ρωσικού Ναυτικού.

Τα μικρά αυτά πλοία θα έχουν εκτόπισμα 800 τόνων και ταχύτητα μέχρι 30 κόμβους.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο εξοπλισμός των κορβέτων περιλαμβάνει περίπλοκα συστήματα επιθετικών και αντι-αεροπορικών όπλων, συστήματα εντολής και ελέγχου μάχης, ανίχνευσης, προσδιορισμού στόχου και επικοινωνίες. Το πρωταρχικό όπλο των κορβέτων θα είναι πύραυλοι κρουζ που θα εκτοξεύονται από ένα οριζόντιο σύστημα εκτόξευσης οκτώ σωλήνων. 

Τέλος υπάρχουν αναφορές ότι τα βλήματα αυτά θα είναι Kalibr-NK που μπορούν να εμπλέξουν στόχους μεγάλου βεληνεκούς σε απόσταση περίπου 2.500 χιλιομέτρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail