«Η μεγάλη συντριβή του 2018» θα ξεκινήσει από την αγορά ομολόγων

Αναδημοσίευση από: corfiatiko.blogspot.gr
 
Δέκα χρόνια μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 "πολύ λίγα έχουν καθοριστεί πραγματικά", και η επόμενη φούσκα πρόκειται να σκάσει, λέει ο Μπιλ Μπλεν, στρατηγός στο Mint Partners.
Σύμφωνα με τον Μπλεν, αυτή τη φορά οι αγορές ομολόγων θα προκαλέσουν το χάος.

Οι παγκόσμιες μετοχές αυξήθηκαν σε αξία, αφού η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έριξε 47 δισεκατομμύρια δολάρια στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα. 

Αυτό σημαίνει ότι "οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν να ανησυχούν για το 2018 - αν οι αγορές γίνουν απογοητευτικές, απλώς έβαλαν ένα φορτίο χρημάτων σε αυτά", δήλωσε ο Μπλεν.

Η κρίση του 2008, η οποία αφορούσε το χρέος των καταναλωτών, προκλήθηκε από υποθήκες. Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα κρίσης του χρέους των καταναλωτών, προειδοποιεί ο Μπλεν, προσθέτοντας ότι η επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση είναι πιθανό να είναι σε εταιρικό χρέος.

«Πιο άμεσα, η πραγματοποίηση μιας κρίσης που έρχεται θα είναι πολύ παρόμοια με τον Ιούνιο του 2007, όταν άρχισαν να ταλαντεύονται τα πρώτα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ». 

Ο ίδιος είπε ότι εξηγεί γιατί «βλέπουμε τον άκρως απομειωμένο τομέα των αγορών ομολόγων γεμάτων αγώνα και οι εταιρείες που συσχετίζονται με τους αγωνιζόμενους καταναλωτές (όπως η υγεία και οι τηλεπικοινωνίες) έχουν επίσης πρόβλημα".

Οι χρηματιστηριακές αγορές δεν έχουν σημασία, σύμφωνα με τον στρατηγό. "Η αλήθεια είναι στις αγορές ομολόγων. Και εκεί ψάχνω να σπάσει το φράγμα. Η μεγάλη συντριβή του 2018 πρόκειται να ξεκινήσει στα βαθύτερα, σκοτεινότερα βάθη της πιστωτικής αγοράς", ανέφερε.

https://www.rt.com/business/410317-bond-market-crash-prediction/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY: Corfiatiko.blogspot.com
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...