Το έτος αωκα΄ ή 1821 της ελληνικής παλιγγενεσίας

Βάσια Ζαριφοπούλου • Νίκος Γεωργαντζάς

Η οποία δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Έως το 322 ΠΚΕ (προ κοινής εποχής) βάσταξε ο πολιτισμός της κλασικής Ελλάδος.
·
Κατά τους ιστοριογράφους, τότε ξεκινά η δολοφονία της πολιτείας, υπό το δεσποτικό καθεστώς της ενάντια στην φύση εξουσίας, του απολυταρχικού τάγματος του Μελχισδέκ και του ζωροαστρισμού της Ανατολής, ενώ ο ελληνικός πολιτισμός υποβιβάζεται, μέσω της τιμοκρατίας, σε μια όχι πλέον ελληνική αλλά ελληνιστική κουλτούρα,. Έως το έτος 146 ΠΚΕ, όταν η ελληνιστική κουλτούρα πάλι υποβιβάζεται σε μια ρωμαϊκή, ιμπεριαλιστικη υπο-κουλτούρα, εκείνη των ρωμιών.
·
Από το 1453 έως το 1821 ΚΕ, η οθωμανική αυτοκρατορία επίσης υποβιβάζει την ρωμαϊκή, ιμπεριαλιστικη υπο-κουλτούρα των ρωμιών σε μια υπο-υπο-κουλτούρα των γενίτσαρων και των ραγιάδων. Για 11 περόπου χρόνια (1821-1832), κάτι πάει να γίνει με την ανάπλαση του ελληνικού πολιτισμού, όμως το 1832, με την επιβολή του ιστορικού λειψάνου της βασιλείας, η υπο-υπο-κουλτούρα των γενίτσαρων και των ραγιάδων υποβιβάζεται ξανά σε μια υπο-υπο-υπο-κουλτούρα, που με ένα φοβερά μαύρο χιούμορ, κοροϊδευτικά ονομάζεται «δημοκρατία».
·
Αυτή είναι η υπο-υπο-υπο-κουλτούρα της ψευδο-δημοκρατικής δικτατορίας που βιώνουμε σήμερα, υπό το καθεστώς της ενάντια στην φύση εξουσίας της τυραννικής αριστερο-κεντρο-δεξιάς κομματοκρατίας. Αυτή είναι η υπο-υπο-υπο-κουλτούρα, που παράγει και προωθεί ο αγγλοσαξονικός κοινοβουλευτισμός, υπό την σιδηρά ράβδο του απολυταρχικού στέμματος της Αγγλίας.
·
Από τον πολιτισμό της κλασικής Ελλάδος, μέχρι την σημερινή μας υπο-υπο-υπο-κουλτούρα, της ελέω θεού τυραννικής αριστερο-κεντρο-δεξιάς κομματοκρατίας, 4 (τέσσερις) υποβιβασμούς έχουμε υποστεί. Ούτε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το μπάσκετ δεν έχουμε τόσους υποβιβασμούς· ερασιτεχνική είναι η Δ΄ Εθνική Κατηγορία.
·
Να την χαιρόμαστε βέβαια, όμως ας μην λέμε «δημοκρατία» τούτη την ελέω θεού δικτατορία. Δεν είναι σωστό να υποβιβάζουμε το απολυταρχικό καθεστώς της τυραννικής αριστερο-κεντρο-δεξιάς κομματοκρατίας σε ένα πολιτικό σύστημα· ντροπή μας!
·
·

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail