Ζημιά στο πηδάλιο του υποβρυχίου U35 στα σκοτεινά νερά της Νορβηγίας - Δίχως ούτε ένα υποβρύχιο αυτήν την στιγμή η Γερμανία

Illustration: U35 conducting dive tests in Kiel in 2013. Photo: German Navy
Freepen.gr - Το πέμπτο υποβρύχιο τύπου "U35" του γερμανικού ναυτικού υπέστη βλάβη με την καταστροφή μιας από τις πτέρυγες του πηδαλίου σχήματος X κατά τη διάρκεια δοκιμών βαθέων υδάτων στα ανοικτά της Νορβηγίας σημειώνει το navaltoday.com.

Το U35 βρίσκεται τώρα στο ναυπηγείο TyssenKrupp Marine Systems (TKMS) στο Kiel όπου αξιολογείται το εύρος της ζημιάς.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό, το ατύχημα συνέβη στις 15 Οκτωβρίου, ενώ το U35 πραγματοποιούσε δοκιμές στα δύσκολα νερά των ακτών του Kristiansand.

Με το U35 έξω από το νερό, το γερμανικό ναυτικό δε διαθέτει πλέον κανένα πλήρως λειτουργικό υποβρύχιο. Τέσσερα από τα έξι υποβρύχια του στόλου βρίσκονται στο ναυπηγείο του Κιέλου για διάφορες επισκευές και συντηρήσεις.

Το γερμανικό ναυτικό αναμένει να έχει από τα μέσα του 2018 τρία έως τέσσερα επιχειρησιακά υποβρύχια.

Η περιορισμένη διαθεσιμότητα υποβρυχίων προκλήθηκε από την έλλειψη ανταλλακτικών λόγω των περιορισμών του προϋπολογισμού, δήλωσε το ναυτικό.

Το U35 ενετάχθη στο ναυτικό στις 23 Μαρτίου 2015, ως το πρώτο βελτιωμένο υποβρύχιο Type 212A ειδικά βελτιστοποιημένο για επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Το σκάφος έχει μια μεγαλύτερη δεξαμενή καυσίμων, βελτιωμένο κλιματισμό και ένα νέο σύστημα μάχης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail