Από το success της ασφάλειας στον εθνικό εφιάλτη μιας επικίνδυνης συμφωνίας

raedon - pixabay
Αναδημοσίευση από: ellinikoforoum.blogspot.gr

Τα 2,4 δις της πολιτικής συμφωνίας Τσίπρα - Τραμπ αναφορικά με την αναβάθμιση των F16, προφανώς και συνιστούν πρόβλημα και μάλιστα κορυφαίο...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Παράλληλα όμως, είναι και ένας πρώτης τάξεως βολικός επικοινωνιακός αντιπερισπασμός προκειμένου να αποσβεστεί πίσω του, κάτι πολύ βαθύτερο, πολύ πιο ουσιαστικό και καταλυτικό από στρατηγική άποψη, για την ίδια τη φυσιογνωμία της χώρας.

Αυτή η πολιτική συμφωνία, συνιστά κατ αρχήν πρόβλημα, αφού έτσι κι αλλιώς το οικονομικό της σκέλος, δεν παραπέμπει μονάχα σε πρόσθετο δανεισμό, με τις επιπτώσεις που αυτός συνεπάγεται για την ήδη καθημαγμένη μας πατρίδα...

Αλλά αποτελεί και αυτοτελώς, ένα πρόσθετο επιβαρυντικό μέγεθος για την ίδια την εθνική μας ασφάλεια, αφού συνδυάζεται με την υποχρέωση ενεργητικότερης και ευθύτατης πλέον εμπλοκής των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, στα Νατοϊκά επιχειρησιακά σχέδια, στη Μέση Ανατολή (και όχι μόνο) με πρόσχημα την τρομοκρατία.

Επιπροσθέτως, και το ίδιο το "deal" αν και επιδιώκεται πάση θυσία να πλασαριστεί ως ιδιαιτέρως επιτυχημένο, αυτός ο ισχυρισμός παραμένει έωλος, η συμφωνία αποδεικνύεται εξόχως ετεροβαρής, και μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς δουλοπρέπειας, η Ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε να...
απαιτήσει και να αποσπάσει ούτε καν την προσωρινή απαλλαγή από την υποχρέωση συνεισφοράς του 2% του ΑΕΠ στον νατοϊκό προϋπολογισμό, ως αντισταθμιστικό όφελος.

Σε αυτή την έτσι κι αλλιώς αρνητική εξέλιξη, που δρομολογείται, με χρυσωμένο πλέον το χάπι των ιδίων αμυντικών αναγκών, έρχεται να προστεθεί ένα συνολικότερο πακέτο μιας εθνικά επικίνδυνης συμφωνίας, αφού το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας ενσωματώνεται πλέον στη γεωστρατηγική των ΗΠΑ, και η πατρίδα μας μετατρέπεται έτσι σε χώρο ανύπαρκτης κυριαρχίας...

Σε επιχειρησιακό οικόπεδο δηλαδή για λογαριασμό των ΗΠΑ, και ουσιαστικά μετασχηματίζεται σε προκεχωρημένο φυλάκιο πολλαπλής χρήσης και ύψιστης ετοιμότητας, τόσο για συμβατικές, όσο και για πυρηνικές επιχειρησιακές ανάγκες.

Με δυο λόγια, μέσα από αυτήν την πολιτική συμφωνία, η φυσιογνωμία της χώρας τροποποιείται δραματικά, και το success της ασφάλειας το οποίο επιχειρεί εναγωνίως να χτίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύντομα θα μετατραπεί σε ανυπέρβλητο εφιάλτη.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...