Μας ζαλίσατε, αφήστε τους να πάνε να πάρουν S-400 σαν ηλίθιοι…

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Επιτέλους δε βαρέθηκε κανείς να ασχολείται με το αν οι Τουρκαλάδες θα πάρουν ή όχι τους S-400 ή οποιοδήποτε άλλο θέλουν; Εγώ βαρέθηκα και αγανάκτησα, τα περίφημα συστήματα S-300/400/500 έχουν μια «ιδιομορφία», την οποία οι Τούρκοι θα πληρώσουν χρυσάφι. Αφήστε τους λοιπόν να συνεχίζουν να κάνουν τη μια βλακεία πίσω από την άλλη, μέχρι να έρθει η ώρα να τις πληρώσουν όλες μαζί.

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Τα συστήματα αυτά των Ρώσων, έχουν σχεδιαστεί ως τμήματα ενός ολοκληρωμένου σπονδυλωτού συστήματος αεράμυνας και όχι ως αυτόνομο σύστημα όπως π.χ. το αμερικανικό Patriot. Η Ρωσία έχει αναπτύξει τα συστήματα αυτά ως τμήμα συστήματος άμυνας, σε συνδυασμό με ένα επίγειο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης (Early Warning), με διάφορους τύπους παθητικών αισθητήρων, αλλά και ραντάρ έρευνας διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της ρωσικής επικράτειας.

Αυτά τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα είναι εγκατεστημένα σε διαδοχικούς κύκλους κάλυψης (ή θα μετακινηθούν εκεί σε περίπτωση συναγερμού), βραχείας, μεσαίας, μεγάλης απόστασης έως και αντιβαλλιστικές πυροβολαρχίες, συν μοίρες αεροσκαφών εναέριας υπεροχής.

Επομένως, η απόκτηση των S-400 από την Τουρκία χωρίς να διαθέτει κάτι αντίστοιχο με την ρωσική φιλοσοφία στην αεράμυνα και το οποίο δεν είναι διαλειτουργικό με τα υπόλοιπα αντιαεροπορικά συστήματα του τουρκικού στρατού, μειώνει πολύ την αποτελεσματικότητά τους, καταλήγοντας σε αρνητικό αριθμητικό αποτέλεσμα στην εξίσωση «Value for Money». Ψιλά γράμματα.

Αποδεχόμενοι ότι όλα αυτά είναι γνωστά στην τουρκική στρατιωτική ηγεσία (άρα και την πολιτική), τίθεται το εύλογο ερώτημα, σε τι πραγματικά αποσκοπεί αυτή η προβληματική και πολιτικά αλλά και αμυντικά, αγορά των S-400 από την Τουρκία. Έχουν επωθεί πολλά, δε χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...