Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά από το Σεπτέμβριο στο Βελιγράδι - Τρολάρουν οι Σέρβοι με τα "MiG"

Decorations being put up in the central Knez Mihailova street on September 29. Photo: Filip Rudic/BIRN
Freepen.gr - Τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος έρχονται πολύ νωρίς στη Σερβική πρωτεύουσα του Βελιγραδίου τουλάχιστον όσον αφορά τον στολισμό της πόλης.

Πολλοί αντέδρασαν με την πρωτοβουλία των αρχών της πόλης να διακοσμήσουν το κέντρο της στις 29 Σεπτεμβρίου - τρεις ολόκληρους μήνες πριν τελειώσει η χρονιά όπως αναφέρει το balkaninsight.com.

"Έχουμε μια κυβέρνηση που επιβάλλει αντισυνταγματικά μέτρα λιτότητας στους ηλικιωμένους, περικόπτοντας τους προϋπολογισμούς παντού, αλλά στη συνέχεια δαπανά πολλά χρήματα για διακοσμήσεις", δήλωσε ένας κάτοικος του Βελιγραδίου, Jovan Ristic, στο BIRN.

Ο φοιτητής Zarko Ceranic δήλωσε ότι υποπτευόταν ότι οι διακοσμήσεις τοποθετήθηκαν νωρίς για να αποσπάσουν τους ανθρώπους από άλλα πιο πιεστικά προβλήματα. "Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς - και αντιοικονομικά", δήλωσε ο Ceranic στο BIRN.

Σε κοινωνικά δίκτυα, οι Σέρβοι χλευάζουν την απόφαση της κυβέρνησης με διάφορους δημιουργικούς τρόπους. Ένας χρήστης του Facebook είχε προγραμματίσει ένα «πάρτι της Πρωτοχρονιάς» - για τις 31 Οκτωβρίου - το οποίο σχεδόν 7,000 άνθρωποι είχαν ήδη δείξει ενδιαφέρον για να παρευρεθούν.

Δεν είστε τόσο ενημερωμένοι, αυτοί δεν είναι διακοσμητικά της Πρωτοχρονιάς, είναι ειδικά φώτα για να καθοδηγούν τους MiGs που φτάνουν στη Σερβία αύριο ", ανέφερε ένας άλλος χρήστης Twitter.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail