Τα σερβικά MiG-29 ετοιμάζονται για ειδική πτήση στο Βελιγράδι - «Σήμερα αποφασίζουμε ποιοι είναι οι φίλοι κι οι εχθροί μας»

Φώτο από: @mo_i_vs
Freepen.gr - Η Σερβία δίνει σημασία στην επέτειο της απελευθέρωσης της πρωτεύουσάς της, Βελιγράδι, το 1944 από την κατοχική γερμανική κατοχή την Παρασκευή με στρατιωτική άσκηση που θα μετέχουν τα ρωσικά μαχητικά MIG, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας.

Όπως σημειώνει το http://www.balkaninsight.com/en/article/serbian-capital-set-for-liberation-day-10-19-2017 το υπουργείο δήλωσε ότι για πρώτη φορά το κοινό θα είναι σε θέση να δει τα έξι αεριωθούμενα αεροσκάφη MiG-29 που η Ρωσία έχει δωρίσει στη Σερβία. Τα αεροσκάφη έφθασαν σε αποσυναρμολογημένη κατάσταση στη Σερβία στις 2 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε τότε ότι τα νέα αεροσκάφη θα παρουσιαστούν στις επίσημες τελετές στις 20 Οκτωβρίου και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν το "παρών" την Ημέρα Απελευθέρωσης του Βελιγραδίου «να δείξουν μια ελεύθερη, γενναία και περήφανη Σερβία αλλά και έναν ισχυρό στρατό χωρίς τον οποίο δεν θα υπήρχε μια ελεύθερη και γενναία Σερβία».

«Αποφασίζουμε σήμερα ποιοι είναι οι φίλοι μας και ποιοι είναι οι εχθροί μας. Σήμερα, αποφασίζουμε σε ποια κατεύθυνση θα αναπτύξουμε τη χώρα και σε ποια κατεύθυνση θα την οδηγήσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό επειδή [οι στρατιώτες] μας κέρδισαν μια θέση στην καλύτερη πλευρά του κόσμου ", πρόσθεσε ο Βούλιν.

"Στην παρουσίαση των δυνατοτήτων των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων θα παρευρεθεί η ανώτατη κρατική και στρατιωτική ηγεσία υπό την ηγεσία του Προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας", σημείωσε το δελτίο Τύπου του υπουργείου. Παρών επίσης θα είναι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου.

Φώτο από: @mo_i_vs




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail