Kosava-1, το νέο υπερόπλο της Σερβίας πολλαπλών χρήσεων

Kosava-1 precision-guided missile. Photo from paluba.info
Freepen.gr - Ο νέος καθοδηγημένος πυραύλος Kosava-1 παρουσιάστηκε παρουσία του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σογιγκού και του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στις 20 Οκτωβρίου όπως αναφέρει το defence-blog.com. Η Σερβία δείχνει να επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη της αμυντικής της βιομηχανίας την ώρα που εμείς βγάζουμε στο σφυρί την ΕΒΟ με τις άπειρες δυνατότητες.

Το Kosava-1 είναι ένα σερβικό σύστημα πυραύλων πολλαπλών χρήσεων της Σερβίας βασισμένο στη βελτιωμένη έκδοση του πυραύλου Oganj. Το σύστημα πυραύλων Kosava-1 αναπτύχθηκε κυρίως για αποστολές εναντίον αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων, οχυρώσεων, θέσεων διοίκησης, ελικοπτέρων χαμηλής ταχύτητας, παράκτιων πλοίων, βιομηχανικών εγκαταστάσεων και γεφυρών σε απόσταση 50 χιλιομέτρων.

Μετά την ολοκλήρωση της ενεργού φάσης της πτήσης, ο πυραύλος απελευθερώνεται από το πυροτεχνικό / μηχανικό συγκρότημα του κινητήρα Oganj και συνεχίζει την πτήση με σύστημα καθοδήγησης παθητικού όπλου, το οποίο χρησιμοποιεί την εκπομπή φωτός υπέρυθρου ή υπέρυθρου σήματος εικόνας από ένα στόχο προς παρακολούθηση και ακολουθεί την πορεία του προς αυτόν.

Η κεφαλή με δυνατότητα κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικότητας με συνολικό βάρος 100 kg είναι εφοδιασμένη με μηχανισμούς ασφαλείας. Το βάρος του πυραύλου κατά την εκτόξευση ζυγίζει 309 kg, ενώ το βάρος του προωθητικού κινητήρα πυραύλων είναι 61 kg.


Ο εκτοξευτήρας με πυραύλους Kosava μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ελαφρύ θωρακισμένο όχημα 6 × 6 που φέρει τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων που μπορούν να ανυψωθούν και να απομακρυνθούν από την απροστάτευτη καμπίνα.

Σύμφωνα με την πηγή, οι πρώτες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στο εγγύς μέλλον στο Πακιστάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail