Ραγδαία εξέλιξη - Οι Κούρδοι παρέδωσαν στους Ρώσους (δηλ τους Σύριους) τις πλούσιες πηγές φυσικού αερίου του Koneko

Freepen.gr - Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης εισήλθαν στο Koneko Gas Field στην ανατολική επαρχία Deir Ezzor ανατολικά του Ευφράτη κατόπιν πρόσκλησης των κουρδικών SDF.

Το πλούσιο κοίτασμα της Koneko είχε περάσει στον έλεγχο των Κούρδων όταν αστραπιαία προήλασαν ταχύτατα από τη Ράκκα προς το νότο και δίχως να συναντήσουν αντίσταση από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι πληροφορίες, που διαδίδονται από στρατιωτικές πηγές της Συρίας, υποστηρίζουν ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, με τις οποίες θα επιτραπεί στη συριακή κυβέρνηση να αναλάβει τον έλεγχο του πεδίου αερίου.

Εάν αυτό είναι αληθές, τότε το πεδίο εφαρμογής τυχόν συμφωνιών μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον σχετικά με τη μεταβίβαση ενεργειακών περιουσιακών στοιχείων των στρατιωτικών ομάδων που κατευθύνονται από τους Κούρδους στη νόμιμη κυριότητα της κυβέρνησης της Δαμασκού μπορεί ακόμη να περιλαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις (π.χ. μελλοντικές μεταβιβάσεις).

Ωστόσο, η απροσδόκητη μεταφορά του Koneko Gas Field από την SDF στη συριακή κυβέρνηση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον υφίσταται πλέον ο μέχρι τώρα ανταγωνισμός μεταξύ του Συριακού Αραβικού Στρατού και των Κούρδων για τον έλεγχο του πολύ μεγαλύτερου κοιτάσματος του Al-Omar ανατολικά του Ευφράτη και της Μαγιαντίν όπου οι Δυνάμεις του Τίγρη πραγματοποίησαν τη δεύτερη διάβαση του ποταμού.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail