Και με τους Καταλανούς που ζουν στη Γαλλία κύριε; Δε θα κάμομε καμιά επανάσταση γι’αυτούς;

Γιώργος Αδαλής

Kαι με τους Καταλανούς που ζουν στη Γαλλία κύριε; Δε θα κάμομε καμιά επανάσταση γι’αυτούς; Καταλανοί είναι κι αυτοί! Τι; Σε πηγάδι κατούρησαν; Αλλά αυτοί οι Γαλλοκαταλανοί δε θέλουν αποσχιστούν από την Γαλλία! 

Διότι οι Ισπανοί κυρίες και κύριοι είναι κορόιδα! Μοίρασαν άδικα το Δ’ΚΠΣ και σε βάρος της Ισπανικής Καταλονίας. Μάλιστα κύριοι! Γιατί ενώ η Καταλονία προσφέρει το 20% στο Ισπανικό ΑΕΠ, από το ΚΠΣ πήρε μόνο 12% και το υπόλοιπο πήγε σε πιο φτωχές ισπανικές περιοχές. Και τέτοια πράγματα οι Ισπανοκαταλάνοι δεν τα σηκώνουν.

Ενώ βρε παιδί μου, αυτοί οι Γάλλοι είναι πιο τζέντλεμεν και δεν έριξαν τους Γάλλους Καταλανούς που ζουν ανατολικά των Πυρηναίων, στην μοιρασιά του ΚΠΣ. Κατά τα άλλα, στην Ευρώπη είμαστε όλοι ανθρωπιστές τεραστίων δημοκρατικών πεποιθήσεων άνθρωποι, καθόλου παραδόπιστοι και λέμε πάντα την αλήθεια στον κόσμο. Ειδικά από τα ΜΜΕ. Σε τούτη την Ευρωπαϊκή (ο Θεός να την κάνει) Ενωση, είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα!

ΥΓ: Oχι τίποτα αλλά οι Καταλανοί της Γαλλίας τύπωσαν και τα ψηφοδέλτια του δημοψηφίσματος για τους Καταλανούς της Ισπανίας! Καταξοδευτήκαν οι άθρωποι.


* Ο Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος και ιδρυτής των Aegeantimes. Απαντά ο ίδιος σε ερωτήματα στην προσωπική του σελίδα στο FB facebook.com/adalisgeo
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail