Η ιστορία μας είναι γεμάτη από σελίδες που δείχνουν ότι η νίκη απέναντι σ' έναν ισχυρότερο εχθρό δεν εξαρτάται από το μέγεθος

φωτο από el.wikipedia.org
Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Kατα τη διάρκεια του πρώτου Βαλκανικού πολέμου ο ναύαρχος Βότσης κυβερνώντας το τορπιλοβόλο 11 μπήκε στο οχυρωμένο λιμάνι της Θεσσαλονίικης χωρίς να γίνει αντιληπτός και κατάφερε να βυθίσει το τουρκικό θωρηκτό Φετχί Μπουλέντ. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατάφερε να αποχωρήσει χωρίς καμιά απώλεια. Η ιστορία μας είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα από τους Περσικούς πολέμους ως το 1940. Όμως κάπου στη πορεία την ξεχάσαμε. Κάπου συμβιβαστήκαμε. Κάπου στην πορεία μάθαμε να λέμε εύκολα ναι και όχι χωρίς σκέψη. Η αντίσταση περιορίστηκε στις λέξεις και μετά απορούμε για την κρίση. Δε θα έπρεπε.

Η πτώση ξεκίνησε από τότε που συμφωνήσαμε ο αγώνας του 1821 να εξαργυρωθεί με ένα κρατίδιο υπό κηδεμόνια. Οι λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας, μας έδειχναν διαχρονικά ότι μπορούσαμε και καλύτερα. Ποτέ δεν είναι αργά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail