Πλησιάζει η πρώτη αναμέτρηση του F-35 με τους S-400 στη Συρία;

The F35 fighter jet plane, also known as the Adir, on the Tarmac at Lockheed Martin in Fort Worth, Texas. (photo credit:LOCKHEED MARTIN / ALEXANDER H. GROVES)
Freepen.gr - Το αεροσκάφος F-35 "Adir" του Ισραήλ ετοιμάζεται να καταστεί πλήρως λειτουργικό για την αεροπορία της χώρας (IAF) τον επόμενο μήνα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη Hezbollah στο Λίβανο και τις ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Συρία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 29 Οκτωβρίου και δημοσιεύσουν οι Times of Israel.

Το εβραϊκό όνομα Adir μεταφράζεται σε "ισχυρός" ή "αυτός που προκαλεί φόβο". Σύμφωνα με ειδική συμφωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία είναι η μόνη στον κόσμο που έχει εξουσιοδοτηθεί να τροποποιήσει το F-35, εν μέρει επειδή τα δύο έθνη μοιράζονται πολλή τεχνολογία μεταξύ τους και καθώς το Ισραήλ φαίνεται να προετοιμάζεται για πόλεμο ανά πάσα στιγμή.

Το ισραηλινό F-35I είναι "μια μηχανή συλλογής πληροφοριών σε ένα δικό του πρωτάθλημα" ως αποτέλεσμα των δυνατοτήτων stealth που ξεπερνούν τις δυνατότητες των F-15 και F-16 της IAF , σύμφωνα με μια έκθεση του Begin-Sadat Center for Strategic Studies.

Το δαπανηρό πολεμικό αεροπλάνο μπορεί να «αποφύγει διάφορα συστήματα ραντάρ εχθρού που αναπτύσσονται στη βόρεια αρένα» και είναι έτοιμο να «διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προσπάθεια του Ισραήλ να σταματήσει το Ιράν και τις ομάδες που υποστηρίζει του να δημιουργήσουν απειλητικό στρατιωτικό φυλάκιο στη Συρία», αναφέρει η έκθεση.

Άραγε πλησιάζει η ώρα που το F-35 στα χέρια των Ισραηλινών θα δοκιμαστεί απέναντι στους ρωσικούς S-400 στη Συρία έστω σε επίπεδο ανίχνευσης κι εγκλωβισμού;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail