Η Πολεμική Αεροπορία με τα F-16 Block 50 μπλόκαρε την "εχθρική" αεράμυνα στο Albacete

Από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, η 341 Μοίρα (341Μ) της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, συμμετείχε στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2017 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 111ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 50 και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, καθώς και Ελεγκτές Αεράμυνας και προσωπικό ειδικότητας Πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η 341 Μοίρα ανέλαβε αποστολές προστασίας μικτών σχηματισμών (COMAO) από εχθρική αεράμυνα, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Στην εν λόγω εκπαίδευση το ιπτάμενο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας πρώτευσε για άλλη μια φορά μεταξύ των πληρωμάτων όλων των χωρών που συμμετείχαν σε αυτήν.

Οι φωτογραφίες είναι από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail