Οι κινήσεις και τα δικαιολογητικά για να ανοίξετε e-shop

geralt / pixabay
Αναδημοσίευση από: news.gr

Bήμα προς βήμα

Με το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές πληρωμές να έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινή ζωή των πολιτών τα καταστήματα ηλεκτρονικής πώλησης, τα λεγόμενα e-shop, βρίσκονται σε άνθηση.

Στα e-shop οι καταναλωτές βρίσκουν τα πάντα. Από χειροποίητα κοσμήματα, διακοσμητικά σπιτιού, είδη ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, είδη γραφείου, ηλεκτρονικές συσκευές. Καθημερινά τα ηλεκτρονικά καταστήματα δέχονται εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικές επισκέψεις.

Για να ανοίξει κάποιος το δικό του e-shop είναι σχετικά εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει πρώτα να συστήσει μια επιχείρηση για να μπορεί να πραγματοποιεί τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και να εκδίδει τιμολόγια και αποδείξεις. Αν πρόκειται για ατομική επιχείρηση ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει:

1. Να ασφαλιστεί στον ΕΦΚΑ. Για να ασφαλιστεί στο Ταμείο θα πρέπει να προσκομιστούν τα εξής δικαιολογητικά:

- Επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας.
- ΑΜΚΑ( αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης).
- Το μισθωτήριο συμβόλαιο της έδρας της επιχείρησης ή παραχωρητήριο
- Βεβαίωση από άλλο ταμείο αν είναι ή ήταν ασφαλισμένος
- Εκκαθαριστικό τελευταίας 5ετίας.

2. Να εγγραφεί στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Στην περίπτωση των e-shop, ο ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα να γραφτεί είτε στο επαγγελματικό είτε στο εμπορικό επιμελητήριο. Με την εγγραφή στο Επιμελητήριο και την καταχώρηση της στο γενικό εμπορικό μητρώο (ΓΕΜΗ) δηλώνεται ουσιαστικά η επιχείρηση.

3. Να αποκτήσει ΑΦΜ και να κάνει έναρξη εργασιών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Στη εφορία θα υποβληθούν τα εξής δικαιολογητικά:
- Φωτοτυπία ταυτότητας επικυρωμένη από δημόσια αρχή.
- Βεβαίωση εγγραφής στον ΕΦΚΑ.
- Βεβαίωση προεγγραφής στο Επιμελητήριο.
- Για την περίπτωση που το κατάστημα έχει φυσική παρουσία, δηλαδή εδρεύει σε κάποια διεύθυνση, θα πρέπει να προσκομιστεί και αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου θεωρημένο από την εφορία του ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση που πρόκειται για ιδιόκτητο κτίριο χρειάζεται φωτοτυπία του συμβολαίου αγοράς, Ε9 ή ΕΝΦΙΑ.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...