Οι ορέξεις των Οθωμανών ξυπνάνε…

Αναδημοσίευση από: tourkikanea.gr

H ευκαιρία που ήρθε μετά από 100 έτη για την Μοσούλη

Στον κόσμο των ημερών μας δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο, αλλά δίκαιο μεταξύ δυνάμεων. Εάν αρκεί η δύναμη σου μπαίνεις και το παίρνεις.

Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, υπάρχει ένα σημαντικό σημείο στο Ιράκ, ότι όλα τα μάτια του κόσμου είναι εκεί στην περιοχή. Η πόλη που παράγει περισσότερο πετρέλαιο στο Ιράκ (που είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο) είναι η Μοσούλη. Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της Μοσούλης, καλύπτει τρεις φορές τις ανάγκες σε πετρέλαιο όλης της Τουρκίας.

Όταν οι ΗΠΑ από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, χωρίς να έχουν πολίτες τους ή κάποιο γεωγραφικό δεσμό, εγγύτητα ή φυλετική σχέση με το Ιράκ, έρχονται και επεμβαίνουν και μετά από την επέμβαση συζητείται η διάλυση της περιοχής, τότε η Τουρκία στο έδαφος εκείνο που για χίλια χρόνια ήταν τουρκικό, όπου ζουν Τούρκοι σε πλειοψηφία και όπου βάσει διεθνών συνθηκών έχει δικαιώματα, αναμφισβήτητα έχει και νόμιμο δικαίωμα επέμβασης.

Στον κόσμο των ημερών μας δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο, αλλά δίκαιο μεταξύ δυνάμεων. Εάν αρκεί η δύναμη σου μπαίνεις και το παίρνεις.

………………

http://www.yeniakit.com.tr/haber/musul-icin-100-yil-sonra-gelen-firsat-386275.html

17/10/2017

Σχ: Η Γενί Ακίτ είναι η Νο1 φιλοκυβερνητική εφημερίδα. Και περαν από την Μοσούλη που ορέγονται οι Οθωμανοί, προσέξτε πως στον χάρτη που προβάλλεται στο βίντεο δεν είναι μόνο η Μοσούλη και το Κερκούκ εντός των τουρκικών συνόρων αλλά και όλη η Κύπρος και η Λέσβος !

Αυτό που εχουμε τονισει στο κείμενο το αφιερώνουμε στους καθυστερημένους οποιασδήποτε πολιτικής προέλευσης που πιστεύουν πως χωρίς σοβαρή στρατιωτική ισχύ μπορεις να υπάρξεις…

Ο Θουκυδίδης τα έχει πει εδώ και καιρό…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...