Ο Σόιμπλε φεύγοντας είπε ξανά τη μεγάλη αλήθεια που όμως οι Ελληνες δεν καταλαβαίνουν

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρχεται μετά από μια κυρίαρχη παρουσία στα ευρωπαϊκά πολιτικά και οικονομικά δρώμενα. Στην πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει καταστεί ιδιαιτέρως αντιπαθής. Ωστόσο επανέλαβε στις "Ιστορίες" του ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά ότι οι δανειστές έδωσαν τα χρήματα, το πως θα ξεπληρωθούν, το αποφάσιζε η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση.

Γιατί χρεοκόπησε άραγε η Ελλάδα ήδη από κυβερνήσεως Καραμανλή; Διότι πολύ απλά επιδοτούσε το καθισιό και δε συμμάζευε το κράτος. Τι σημαίνει έλλειμμα; Ότι βγάζω λιγότερα από όσα χρειάζομαι, ή αν προτιμάτε, πως δαπανώ περισσότερα από όσα μπορώ να κερδίσω και εν προκειμένω να πάρω από τους φορολογούμενους.

Η Ελλάδα είχε δύο, ίσως και τρεις δρόμους. Ο ένας ήταν να περιορίσει το Δημόσιο κλείνοντας πρώτα τους άχρηστους οργανισμούς, απομακρύνοντας με ταχείες διαδικασίες τους επίορκους, να κόψει τις σπατάλες (που ακόμη γίνονται) και μετά απολύοντας όλους όσους χρειάζεται για να ισοσκελίσει. Ο δεύτερος δρόμος ήταν όσο ακόμη στεκόμασταν στα πόδια μας να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, αν και εδώ τίθεται το σοβαρό ερώτημα, γιατί να πουλήσει κερδοφόρους οργανισμούς; Ο τρίτος δρόμος ήταν αυτός που ακολουθήσαμε, να πετσοκοπεί η μεσαία τάξη και να υποφέρουν όλοι όσοι δεν έχουν οικονομική εξάρτηση από το κράτος.

Πχ ένας δημόσιος υπάλληλος με 1000 ευρώ το μήνα καθαρά έσοδα έχει αφορολόγητο, ο αντίστοιχος ίδιας ηλικίας ελεύθερος επαγγελματίας έχει 22% φόρο από το πρώτο ευρώ και ΕΦΚΑ.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις με πρώτη και καλύτερη του ΓΑΠ προτίμησαν το ένας ή και κανένας εργαζόμενος σε κάθε σπίτι από το ένας άνεργος σε κάθε σπίτι που θα μπορούσε ευκολότερα να αποκατασταθεί. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν τόλμησε διότι η ΝΔ ήταν (και παραμένει) το ίδιο τελειωμένο κόμμα γιων, ανηψιών, θυγατέρων, αδερφών και εξαδέρφων. Η κυβέρνηση Τσίπρα στήνει το δικό της κομματικό κράτος επιβάλλοντας τα χειρότερα οικονομικά βασανιστήρια στους υπόλοιπους. Πχ μοιράζει μέρισμα αντί να κάνει μια γενναία έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ όλων, που περισσότερο θα της απέφερε.

Η Ελλάδα ποτέ δεν προσήλθε με δικό της σχέδιο, με αρχή, μέση και τέλος. Αυτό μου το έχουν ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής δύο στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Οι κυβέρνησεις επέλεξαν να προστατεύσουν την κομματικά διορισμένη πελατεία, τους πρόωρους συνταξιούχους και τις αποτυχημένες διαδικασίες / λειτουργίες του κράτους. Οι δανειστές δε θα καθίσουν να σκάσουν, ούτε τους χάλασε το υπερταμείο με τα 99 χρόνια. Αν εσύ δεν μπορείς να νοικοκυρευθείς, εμένα δε με χαλούν καθόλου να σου πάρω τα ασημικά σου.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις παραπλανούσαν την ελληνική κοινή γνώμη, η οποία αρέσκεται στα παραμύθια, ότι διαπραγματεύεται σκληρά, οι κακοί ξένοι φταίνε για όλα κ.ο.κ. ενώ όλη αυτή η λαίλαπα που μας καίει χρόνια τώρα είναι δικής της έμπνευσης.

Στον αντίποδα η Κύπρος δεν έσκυψε σε καμία κυρία Βελκουλέσκου, δεν αύξησε κανένα φόρο αλλά έκοψε μονομιάς έξοδα και ισοσκέλισε τα οικονομικά της. Παρά το κούρεμα των καταθέσεων κατάφερε να ξαναστηθεί στα πόδια της, αρκετοί Ελληνες την επιλέγουν για την επαγγελματική τους συνέχεια και αποτελεί ισότιμο συνομιλητή-εταίρο μεγάλων ενεργειακών κολοσσών.

Εμείς επιμένουμε να μη βλέπουμε την αλήθεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail