Ιταλική τορπίλη χτυπά στα θεμέλια της Αλβανίας - Εμπλοκή σημαντικού υπουργού στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και ο σημερινός βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Saimir Tahiri. Φωτογραφία: LSA / Malton Dibra
Freepen.gr - Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ιταλία και την Αλβανία άρχισαν την Τρίτη να απελευθερώνουν αντίγραφα των ιταλικών αστυνομικών υποκλοπών των εικαζόμενων λαθρεμπόρων ναρκωτικών, στις οποίες αναφέρουν τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι ως κάποιον που κατέβαλαν χρήματα από τα ναρκωτικά.

Οι φερόμενοι λαθρέμποροι ναρκωτικών εικάζουν στα τηλεφωνήματα ότι ο Ταχίρι χρησιμοποίησε τα χρήματα στην εκλογική εκστρατεία της Αλβανίας.

Ο Ταχίρι απάντησε αμέσως λέγοντας ότι δύο από τους φερόμενους λαθρεμπόρους, Moisi και Florian Habilaj, ήταν οι πολύ μακρινοί εξάδερφοί του και χρησιμοποίησαν το όνομά του για να διεξάγουν εγκληματική δραστηριότητα και να καυχηθούν μεταξύ τους.

"Δύο εγκληματίες, πολύ απομακρυσμένοι ξάδελφοί μου ανέφεραν το όνομά μου και δεν είναι η πρώτη φορά που οι εγκληματίες έχουν χρησιμοποιήσει το όνομα ενός υπουργού", είπε.

Ένας από τους ξαδέλφους, ο Moisi Habilaj, συνελήφθη στην Ιταλία τη Δευτέρα, μεταξύ πολλών Αλβανών και Ιταλών που κρατούνται για παράνομη διακίνηση περίπου 3,5 τόνων μαριχουάνας.

Ο Tahiri παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος με την πώληση τστα ξαδέρφια του ενός αυτοκινήτου πριν από τέσσερα χρόνια, το οποίο υποστηρίζει η αντιπολίτευση της Αλβανίας πως χρησιμοποιήθηκε για τη διανομή ναρκωτικών.

Ωστόσο, ο Ταχίρι δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε έρευνα από εισαγγελείς και εκτιμά ότι σύντομα θα βγει η αλήθεια στην επιφάνεια αρνούμενος κάθε εμπλοκή.

Μετά τη δημοσίευση του εγγράφου, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε στα κοινωνικά δίκτυα:

"Θέλουμε την αλήθεια το συντομότερο δυνατόν. Αυτό που έχει προκύψει από μια συζήτηση μεταξύ δύο εγκληματιών είναι αηδιαστικό και συγκλονιστικό".

Είπε ακόμη ότι γνώριζε τον Tahiri για πολύ καιρό και ότι είναι άτομο με καλές προθέσεις και ακεραιότητα αλλά οι Αλβανοί αξίζουν την αλήθεια.

"Η νέα κυβέρνηση δεν δημιουργήθηκε για να συγχωρήσει ή να ανεχθεί κάποιον που επιλέγει ένα εγκληματικό μονοπάτι αντί για μια καλύτερη Αλβανία", δήλωσε ο Ράμα.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι πρέπει να ξεκινήσει έρευνα για τον Ταχίρι για υποψία ότι βοήθησε την εμπορία ναρκωτικών ναρκωτικών στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

"Το ερώτημα που έχω σήμερα για λογαριασμό της αντιπολίτευσης και κάθε Αλβανός είναι τι περιμένει ο πρωθυπουργός Edi Rama για να συλλάβει τον Saimir Tahiri", δήλωσε ο Basha σε συνέντευξη Τύπου.

"Η Αλβανία βρίσκεται στα πρόθυρα ενός ιστορικού σκανδάλου που εκθέτει το οργανωμένο έγκλημα και τις σχέσεις του με ανθρώπους που βρίσκονται στην εξουσία σήμερα", ανέφερε.

Ο Tahiri διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών από τον Rama όταν ανέλαβε καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του 2013. Παύθηκε το Μάρτιο του 2017.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail