Ο Ντιτμίρ Μπουσάτι απαντά στην Αθήνα: ‘Έτοιμοι να ακολουθήσουμε το ελληνικό μοντέλο, εάν υπάρχει’

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Μετά τη διπλωματική επίθεση αξιωματούχων της Αθήνας, μία ημέρα νωρίτερα, μετά την έγκριση του νόμου περί των μειονοτήτων, ο υπουργός για την Ευρώπη και Εξωτερικών Υποθέσεων, Ντιτμίρ Μπουσάτι, απάντησε υπενθυμίζοντας στον ομόλογό του Νίκο Κοτζιά ότι του ζήτησε ένα μοντέλο.

«Όλοι οι συνάδελφοι, είτε είναι γείτονες είτε όχι, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια αυτών των δυόμισι ετών εργασίας που έγινε για την εκπόνηση αυτού του νόμου, θα ήθελα να μας παρουσιάσουν την εμπειρία των χωρών τους. Είμαστε και παραμένουμε ανοικτοί στη μελέτη οποιαδήποτε τύπου μοντέλου για τις μειονότητες, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού μοντέλου, εάν υπάρχει», δήλωσε ο Μπουσάτι.

Ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας, απάντησε στον πρόεδρο της Ελλάδας, που χαρακτήρισε ως «Διεθνή Ερασιτεχνισμό» την κίνηση της Αλβανίας.

«Φοβάμαι ότι ο ερασιτεχνισμός πρέπει να αναζητηθεί στις πρωτεύουσες άλλων χωρών, αλλά όχι στην Αλβανία», είπε ο Μπουσάτι.

Αλλά μήπως ο Μπουσάτι φοβάται ένα ελληνικό βέτο;

«Δεν έχω κανένα λόγο, ούτε να σκεφθώ για μια στιγμή, ότι ένα κράτος όπως η γειτονική Ελλάδα θα ήθελε να ασκήσει βέτο στην Αλβανία. Το έχω πει και θα το ξαναπώ, τέτοια γεγονότα δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Ελλάδας, ούτε και της Αλβανίας.

Η πολιτική του μεγάφωνου της Κυριακής πρέπει να εγκαταλειφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας», κατέληξε ο Μπουσάτι.

(Στοιχεία από top-channel.tv)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...