Η αλβανική κυβέρνηση υποχωρεί - Αναγνώρισε βουλγαρική μειονότητα στη χώρα

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Τίρανα

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει την ύπαρξη βουλγαρικής μειονότητας στην Αλβανία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, απέσυρε την πρώτη θέση του, ότι δεν υπάρχει βουλγαρική μειονότητα στην Αλβανία.

Μετά από έκθεση ιστορικών γεγονότων και ‘πίεσης’ της Βουλγαρίας, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ψήφισαν υπέρ του νέου νόμου που αποσκοπεί στην ενίσχυση του καθεστώτος των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Αλβανία.

Τώρα, η Αλβανία, αναγνωρίζει επισήμως εννέα μειονότητες που διαβιούν στη χώρα, του Σλάβους, τους Έλληνες, τους Βλάχους, τους Μαυροβούνιους, τους Σέρβους, τους Βόσνιους, του Ρομά, του Γύφτους και τους Βουλγάρους, σύμφωνα με την Albanian Daily News.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε δηλωθεί επισήμως ότι δεν υπάρχει βουλγαρική μειονότητα στη χώρα και υπήρξε βουλγαρική αντίδραση, όπως σημειώσαμε.

(albaniannews.com)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...