Το κράτος είναι μία Α.Ε.

Αναδημοσίευση από: hassapis-peter.blogspot.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ

Το Κράτος είναι μια Ανώνυμη Εταιρία, στην οποία, επειδή υπάρχει μεγάλη διασπορά μετοχών (μερίδια εξουσίας μέσω της ψήφου) σε όλο τον κόσμο, την διοίκηση - εξουσία μπορούν και την ασκούν οργανωμένες μειοψηφίες.

Οι οργανωμένες αυτές μειοψηφίες είναι: κατ’ αρχήν φυσικά η
οργανωμένη διαπλεκόμενη οικονομική ολιγαρχία, είναι τα οργανωμένα κόμματα, οι δυναμικές ΜΚΟ, οι διάφορες οργανωμένες κοινωνικές μειονότητες, τα διάφορα θρησκεύματα κ.λ.π.

Αυτή ακριβώς είναι και η διαφορά μεταξύ αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, όπου την εξουσία καταλαμβάνουν οργανωμένες μειοψηφίες και της άμεσης δημοκρατίας, όπου υποχρεωτικά συμμετέχουν ισάξια όλοι οι πολίτες στη λήψη αποφάσεων και ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας.

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που οι μειοψηφίες που ελέγχουν την εξουσία, απεχθάνονται τα δημοψηφίσματα τα οποία είναι μορφή άμεσης δημοκρατίας και στα οποία ισχύει η αρχή της πλειοψηφίας.

Αυτή η ελληνική ΑΕ τώρα χρεοκόπησε και οι οργανωμένες μειοψηφίες καλούν τώρα τους ανοργάνωτους πολίτες να πληρώσουν το λογαριασμό τους.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...