Στρατηγός της Συρίας εξηγεί γιατί οι ΗΠΑ δε θα μπορέσουν να δημιουργήσουν κουρδικό κράτος

Freepen.gr - Ο πόλεμος εναντίον των τρομοκρατών οδεύει προς ένα νικηφόρο τέλος στη Συρία και το κουρδικό ζήτημα έρχεται στο προσκήνιο. Ο Συριακός Στρατός έχει ανακαταλάβει τεράστιες περιοχές κοντά στο Deir ez-Zor, που συνορεύει με το κυβερνείο της Raqqa, όπου λειτουργούν οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας. Ο Σύριος στρατηγός Turki al Hasan σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο πρακτορείο Sputnik.

Ο Hasan σχολίασε σχετικά με την κατάσταση γύρω από το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της Συρίας, al-Omar, το οποίο πρόσφατα έλαβε η SDF αφού επί της ουσίας της παραδόθηκε από το ISIS:

"Οι ΗΠΑ ήθελαν να πάρουν αυτό το πετρελαϊκό πεδίο υπό τον έλεγχό τους, ώστε να είναι σε θέση να προμηθεύουν πετρελαϊκά προϊόντα σε όλες τις ομάδες που υποστηρίζουν και να αποδυναμώσουν τη συριακή κυβέρνηση. Το πεδίο πετρελαίου ελέγχεται τώρα από τις κουρδικές SDF επειδή η Daesh έχουν εγκαταλείψει την περιοχή με εντολή των ΗΠΑ", συμπλήρωσε ο στρατός της Συρίας.

Ωστόσο, απέκλεισε οποιαδήποτε περαιτέρω ενίσχυση των θέσεων των Κούρδων.

"Οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν κουρδικό κράτος στο έδαφος της Συρίας. Υπάρχουν πολύ λίγοι Κούρδοι που κατοικούν σε αυτήν την περιοχή και έτσι δεν υπάρχει αρκετή υποστήριξη για αυτό το σχέδιο" εξήγησε ο στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο Hasan πρόσθεσε ότι η επιτυχία του συριακού στρατού στο Deir ez-Zor θα συμβάλει αναμφισβήτητα στην πολιτική διευθέτηση της συριακής σύγκρουσης στις επερχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες στην Αστάνα.

Ο Hasan εξήγησε ότι οι τρομοκράτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους γύρω από το αεροδρόμιο Deir ez-Zor και ο συριακός στρατός ετοιμάζεται να απελευθερώσει την Al-Bukamal, μια πόλη στον ποταμό Ευφράτη κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Σύμφωνα με τον στρατηγό οι στρατιώτες της χώρας δεν έχουν καμία πρόθεση να πολεμήσουν με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που εδρεύουν στο Raqqa αυτή τη στιγμή, καθώς προηγούνται άλλοι στόχοι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail