"Μύλος" στο ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό - Σε "αναμμένα κάρβουνα" το Μαξίμου

Αναδημοσίευση από: capital.gr

Της Νίκης Ζορμπά

Μπορεί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε άρον άρον τις προάλλες υπό τη σφοδρή όχληση του Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις με το Ελληνικό, να ποίησε την (κυβερνητική) ανάγκη φιλότιμο και να εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηρίζει αναφανδόν την επένδυση, άλλες όμως είναι ...αι βουλαί των "53".

Η εσωκομματική αντιπολίτευση της ομάδας των "53" υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, παρότι δημοσίως αποφεύγουν να "πυροβολήσουν" τα πόδια της εν λόγω επένδυσης- θρίλερ, είναι αντίθετη στην τόσο εναργή "πολιτική βούληση" που επιδεικνύει το Μαξίμου ώστε να ξεσκαλώσει το έργο σε πείσμα των αρχαιολόγων.

Σε επίρρωση τούτου, η εφημερίδα "Εποχή", η οποία εκφράζει την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, κυκλοφόρησε με πηχυχαίο τίτλο: " Η τήρηση της νομιμότητας δεν είναι αρχαιολογίες", υποδεικνύοντας ότι πρέπει να γίνει "σεβαστή από όλους η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό".

Στο εν λόγω άρθρο, μάλιστα παρατίθενται φόρα-παρτίδα μια σειρά από λόγους για τους οποίους οι "53" αντίκεινται στο εν λόγω project.

Συγκεκριμένα, αναφέρει, μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος (Ορέστης Αθανασίου:

"Έχουμε πολιτικούς και ιδεολογικούς λόγους να είμαστε ενάντια σε φαραωνικού τύπου σχέδια, όπως αυτό στο Ελληνικό. ∆εν θέλουμε "περίφρακτες πόλεις". Πόλεις οχυρά που αποκλείουν κάποιους ευνοημένους από τα "μιάσματα", τους "ακάθαρτους", τους κάθε λογής "καλασμένους της γης". Είμαστε ενάντια στους ουρανοξύστες των 200 μέτρων, αυτό το σύγχρονο μνημείο οικιστικής κερδοσκοπίας. ∆εν ταυτίζουμε την ανάπτυξη με την κατασκευή εκατοντάδων χιλιάδων νέων καταστημάτων και εμπορικών κέντρων. ∆εν μπορούμε να συναινέσουμε στην καταστροφή του άλσους γύρω από το πρώην Κολλέγιο Θηλέων για να κατασκευαστεί ένα ακόμη καζίνο στην Αττική".

Τονίζει δε πως: "Η αρχική σύμβαση ήταν ακόμη πιο επαχθής, αλλά οι αλλαγές που κατάφερε η Ομάδα Έργου δεν μπορούν να θεωρηθούν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, "έντιμος συμβιβασμός".

Σημειώνεται πως το πρωτοσέλιδο κομμάτι της Εποχής, αναπαράγεται και από την ιστοσελίδα των "53", commonality.gr , υπό τον τίτλο: "Ποιος εμποδίζει την Αθήνα να γίνει Ντουμπάι;".

Διεργασίες

Στο Μαξίμου πάντως, βρίσκονται σε "αναμμένα κάρβουνα" εν όψει της απόφασης του ΚΑΣ γιατί μεταξύ άλλων, το Ελληνικό, θεωρείται τόσο προαπαιτούμενο για την ομαλή διεξαγωγή της διαπραγμάτευσης της γ΄αξιολόγησης όσο και "πρόκριμα" για το εν τοις πράγμασι "φιλοεπενδυτικό προφίλ" του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, "σύντομα" αναμένεται συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, χωρίς πάντως να έχει προσδιοριστεί ο χρόνος της πραγματοποίησής της.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...