Δάκτυλος της Γερμανίας πίσω από τα γεγονότα στην Καταλονία;

Αναδημοσίευση από: odosdrachmis.gr

Οι αποσχιστικές τάσεις στην Ισπανία, όπως και αυτές στη Σκωτία και αλλού, μας εμβάζουν σε σκέψεις μήπως αυτό αποτελεί γερμανικό δάκτυλο ώστε να αποδυναμωθούν τα ευρωπαϊκά κράτη με συνέπεια να επικρατήσει ευκολότερα η Πρωσική υπερκυριαρχία. Αυτό ήδη συμβαίνει σε χώρες όπως η Λετονία,η Εσθονία,η Λιθουανία αλλά και η Ελλάδα που έχουν μεταβληθεί σε δορυφόρους του Βερολίνου,το οποίο επίσης απλώνει την κυριαρχία του στην Αυστρία, Τσεχία, Σλοβενία, Σλοβακία, Κροατία. Κάτι ανάλογο επιχειρεί και στη Βουλγαρία, αλλά και σε Βοσνία Σκόπια και Αλβανία.

Όμως, πίσω πίσω από τα εκκρηκτικά γεγονότα στην Καταλονία, υπάρχει μια ιδιαίτερα σημαντική όσο και άγνωστη πτυχή. Το γεγονός ότι, το δημόσιο χρέος της Ισπανίας ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει υπερτριπλασιαστεί στο διάστημα μεταξύ των ετών 2008 -2015, δηλ. μόλις σε επτά χρόνια. Το 2008 το χρέος της ανερχόταν σε 47% του ΑΕΠ και το 2015 εκτινάχθηκε στο 117%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο άλμα χρέους σε όλη την ευρωζώνη.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι, το μεγαλύτερο αυτής της εκκρηκτικής ανάπτυξης του συνολικού χρέους της Ισπανίας, προέρχεται από την υποτιθέμενη πλούσια Καταλονία.Οι Καταλονοί εθνικιστές διαμαρτύρονται γιατί υποτίθεται ότι, μέρος του πλούτου που παράγουν διαμοιράζεται σε φτωχότερες περιοχές της Ισπανίας,αλλά αποσιωπούν το γεγονός ότι έχουν καταχρεώσει ολόκληρη τη χώρα με τα υπέρμετρα δικά τους χρέη.

Και ας μην ξεχνάμε ότι, εφ’ οσον επικρατήσουν παρόμοιες αποσχιστικές τάσεις υπάρχει φυσικά και το πρόβλημα των Μουσουλμάνων της Θράκης

Μεταξύ των ετών 2008-2015, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει αυξηθεί ως ακολούθως στις υπο γερμανική επιτροπεία κάτωθι χώρες.

  • Ελλάδα           από  120%  σε 181%

  • Ιρλανδία        από    47%  σε  89%

  • Πορτογαλία   από   82%  σε 149%

  • Ισπανία         από   47%  σε 117%

  • Ιταλία            από  112%  σε 157% και

  • Κύπρος        από    55%  σε 110%

Το ελληνικό χρέος θα είχε υπερβεί το 220% του ΑΕΠ αν δεν είχε μεσολαβήσει του κούρεμα του PSI το 2011 που έγινε κυρίως με απομοίωση ελληνικών πόρων.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...