Είναι η κατάντια της χώρας

JohannesW - pixabay.com
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Διαβάζεις με μεγάλους τίτλους "Φυλάκιση 4 ετών για την Αρετή Τσοχατζοπούλου" σε είδηση που φιγουράρει απο χθές στα google news.

Λές κάτι αλλάζει σε αυτή τη χώρα, και μπαίνεις να διαβάσεις τις λεπτομέρειες:

"Αν και η υπόθεση εκδικάστηκε ερήμην της Αρετής Τσοχατζοπούλου, η οποία δεν παρέστη στη διαδικασία ούτε δια συνηγόρου υπεράσπισης, το δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να της χορηγηθεί αναστολή έως την έφεση, ενώ η ποινή αποφασίστηκε να είναι εξαγοράσιμη, μετατρέποντάς τη κατά 10 ευρώ ανά ημέρα."

και λίγο παρακάτω:

"Σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Δικαιοσύνη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια ρύθμιση ούτε έχει καταβληθεί έστω ένα μέρος του ποσού."

Δεν θα σχολιάσω την απόφαση του δικαστηρίου, με προβληματίζει όμως τόσο η απουσία της κας Τσοχατζοπούλου (δεν πιστεύω οτι απαξίωσε να εμφανιστει στο δικαστήριο αλλά θα είχε κάποιο σπουδαίο λόγο που δεν τον μάθαμε) αλλά και η περίεργη απουσία συνηγόρου υπεράσπισης ( και αυτός μάλλον θα είχε κάποιο σπουδαίο λόγο για να μην εμφανιστει).

Στον αντίποδα όμως, όπως είχε πει και ο επίσκοπος Οσκαρ Ρομερο, La justicia es como las serpientes, sólo muerde a los descalzos, (η δικαιοσύνη ειναι όπως τα φίδια, δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους), έχουμε την πραγματική φυλάκιση ενός ανέργου.

Ενας άνεργος 47 ετών στην Καλαμάτα, φυλακίστηκε για 42 ημέρες διπλα σε σκληρούς παραβατικούς, επειδή δεν είχε να πληρώσει πρόστιμο 560 ευρώ, την ίδια στιγμή που δεν φυλακίζονται,αλλά αφήνονται ελεύθεροι, βιαστές, καταχραστές, ληστές,κλέφτες και πλήθος άλλων πάλι παραβατικών.

Είναι το ίδιο άθλιο κράτος που κυνηγάει τον καστανά, τον κουλουρά, την καλαμποκού, τη γριούλα με τα χόρτα επειδή δεν έκοψαν 1 ευρώ απόδειξη, το κράτος που κυνηγαει τον ψιλικατζή και το μαγαζάκι της γειτονιάς, τον "μπλοκάκια" μισθωτό που εμφανίζεται στα μάτια του κράτους ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Είναι το ίδιο άθλιο κράτος που σπαταλάει σύμφωνα με το διαύγεια 5.000 ευρώ μόνο για τα εισιτήρια υπεύθυνου ασφαλείας υπουργού 5.630,13 ευρώ και 4.868 για το ταξίδι του,
(https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%A7%CE%99%CE%9A465%CE%A7%CE%980-7%CE%9A0?inline=true) αλλά έχει το θράσος να ζητάει απο έναν άνεργο 560 ευρώ και οταν δεν έχει να τον φυλακίζει.

Είναι δυστυχώς αυτή η κατάντια της χώρας μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail