Διαρκές όφελος από την κρίση ΗΠΑ – Τουρκίας για την Ελλάδα, είναι εφικτό

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Είναι προφανές ότι τα εντάλματα σύλληψης των τουρκικής καταγωγής Αμερικανών υπαλλήλων του προξενείου της Κωνσταντινούπολης εντάσσεται στην ευρύτερη απόπειρα εξισορρόπησης των ενταλμάτων και των συλλήψεων Τούρκων από τις αμερικανικές αρχές λόγω των γνωστών γεγονότων κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αμερική.

Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Η Τουρκία και ο Ερντογάν που διακατέχεται από το «σύνδρομο της μυλωνούς» που ήθελε να… αναβαθμίσει τον άνδρα της με τους πραματευτάδες, νομίζει ότι έχει το ίδιο ειδικό βάρος με τη Ρωσία και πάει να παίξει σαν παιδάκι με τις ΗΠΑ το «μία σου και μία μου».

Όλα αυτά είναι εξαιρετικά ευχάριστα για την χώρα μας γιατί ο Ερντογάν με την τακτική του έχει εξουδετερώσει το μεγαλύτερο ποσοστό του ισχυρότατου φιλοτουρκικού λόμπι και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ αλλά και στις ΗΠΑ. Αυτό το γεγονός από μόνο του έχει σαν αποτέλεσμα να λειτουργεί ως ασπίδα έναντι των τουρκικών διεκδικήσεων και στο Αιγαίο και στο Κυπριακό.

Είναι προφανές ότι οι εποχές των δήθεν ίσων αποστάσεων έναντι της Τουρκίας και των Ελλάδας-Κύπρου, έχουν παρέλθει (ας ελπίσουμε ανεπιστρεπτί, από εμάς εξαρτάται). Αυτό αποδεικνύεται και από την αλλαγή ρητορικής και τις παρεμβάσεις των Αμερικανών πρέσβεων στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.

Εννοείται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν πρέπει να επαναπαυτούν στην συγκυρία, αλλά να εκμεταλλευτούν διπλωματικά το γεγονός αυτό στο έπακρο. Τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται μία φορά κάθε εκατό χρόνια. Ίσως κάποια στιγμή οι Έλληνες πολιτικοί, να συνειδητοποιήσουν ότι τα κονδύλια που δαπανώνται για την Άμυνα και την Διπλωματία δεν είναι «έξοδα» αλλά «επένδυση» στην επιβίωση της χώρας…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail