Παρέλαση με ένα πανί κερδισμένο στο τζόγο

WerbeFabrik - pixabay
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Με ενα πανί κερδισμένο στο τζόγο κραδαίνοντας θα παρελάσουν σε λίγες μέρες Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ελληνες και Οθωμανοί που έλεγε και ο Χατζηαβάτης. Για τα 2 τελευταία να ζητήσω συγγνώμη που τα έλεγε ο καραγκιοζοπαίκτης μέχρι λίγα χρόνια πριν αφού είναι πολιτίκαλι ινκορέκτ πια και Ελληνες και Οθωμανοί δεν είναι δυο πραγματα διαφορετικά. Φτου πιπέρι στο στόμα.

Τα παιδιά που δεν γνωρίζουν τι έγινε το 1940, τι έγινε το 1821 , αλλά γνωρίζουν οτι το 1922 οι Ελληνες της Μικράς Ασίας συνωστιζόταν στο λιμάνι (θα είχε καμμιά προσφορά φαίνεται), που δεν γνωρίζουν την ιστορία της χώρας τους, αλλά μαθαίνουν την ιστορία του κάθε κατακαημένου λαού της γής, θα παρελάσουν χωρίς να ξέρουν το γιατί.

Είναι τα ίδια παιδιά που θα μαθαίνουν σε λίγο τα ήθη και τα έθιμα του πασταφαριανισμού γιατί είναι και αυτή μια θρησκεία όπως όλες τις άλλες, άσχετα αν θα φοράει ο άλλος το σουρωτήρι στο κεφάλι και προσεύχεται στο ιπτάμενο μακαρονοτέρας και δεν θα προλαβαίνει να μαθαίνει ούτε στο ελάχιστο τη θρησκεία των προγόνων του.

Είναι η πρόοδος ηλίθιε, που θέλει μια μάζα απο λειτουργικά αγράμματους ανθρώπους, χωρίς κρίση, σε ένα μωσαϊκό φυλών απόλυτα ελεγχόμενους, οι οικονομικές αγελάδες του συστήματος. Οι καταναλωτές, οι ψηφοφόροι.

Αυτούς τους καταναλωτές μπορείς να τους φορτώνεις φόρους, ενοχές οτι τα φάγατε μαζί κι ας μην είδαν ουτε ψίχουλο απο μακριά,να τους παίρνεις κάθε λίγο το βιός τους, για να συνεχίζεται το παιγνίδι,να τους οδηγείς στην απόγνωση , έτσι γιατί απλά μπορείς και γουστάρεις να το κάνεις χωρίς καμμιά συνέπεια, χωρίς καμμιά τιμωρία.

Σε αυτούς τους καταναλωτές τους κρύβεις οτι τους έχεις ξεσκίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ και χρόνια και αν σε πήγαιναν σε κάποιο έντιμο διεθνές δικαστήριο, οι δικαστές ως ποινή θα σε έγδερναν ζωντανό για όσα τους έχεις κάνει, αλλά τους δίνεις τη ψευδαίσθηση της ελευθερίας δίνοντάς τους τη δυνατότητα απο τα 15 , όχι να ψηφίζουν αλλά να το κόβουν και να το ράβουν ή απλά να δηλώνουν οτι είναι άντρες ή γυναίκες.

Για αυτούς τους καταναλωτές που θα επιτρέπεις να καπνίζουν χόρτο αρκεί να πληρώνουν το φόρο που θα τους αναλογεί κάνοντας ολόκληρη τη χώρα εναν απέραντο τεκέ και τα 15χρονα να στρίβουν φύλλο ή να αλλάζουν φύλο, δεν υπάρχει μέλλον.

Μια ζωή ραγιάδες θα είναι και οι εθνικές επέτειοι θα είναι εκεί για να θυμίζουν πως κάποτε υπήρχε σε αυτή τη χώρα ένας περήφανος λαός, που τον κορόιδεψαν, τον ξεγέλασαν, ασέλγησαν πάνω του και τον κατάντησαν σαν τα μούτρα τους.

Κι αν πιστεύει κανείς οτι υπάρχει μέλλον σε αυτή την κοινωνία, σε αυτόν τον λαό, ας διαβάσει λίγο ιστορία. Το τέλος είναι πολύ κοντά, πολύ πιο κοντά απ'όσο νομίζετε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail