Στην Καταλονία νίκησε η Νέα Τάξη που θέλει μικρά και ελεγχόμενα κράτη στα πρότυπα της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Ο κατευθυνόμενος κύκλος των αποσχιστικών κινημάτων που οδηγούν περιφέρειες ευρωπαϊκών κρατών σε δημοψηφίσματα ανεξαρτησίας τους, μόλις ξεκίνησε!

Και μπορεί η αρχή να έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 στην Σκωτία με οριακή επικράτηση του ΟΧΙ (ποσοστό 55,3%), αλλά υπήρχε βασιλική συγκατάθεση για την διεξαγωγή του, ίσως επειδή διαφαινόταν, πως θα είναι εύκολη η επικράτηση του ΝΑΙ.

Ωστόσο, αυτή πραγματοποιήθηκε σχεδόν με ένα οριακό ΝΑΙ, εκπλήσσοντας τους Βρετανούς!

Στην περίπτωση της Ισπανίας όμως, είχαμε στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, τη μορφή που θα έχουν στο μέλλον και άλλα τέτοια δημοψηφίσματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες!

Λαβωμένη, διχασμένη και αχαρτογράφητη η Ισπανία, έγραψε ο Τύπος της!

Παρατηρήσαμε στην τηλεόραση ωμή βία των αρχών κατά των ψηφοφόρων, όμοια που δεν συναντάς ούτε σε δικτατορικά καθεστώτα!

Ήταν ένα αιματοβαμμένο δημοψήφισμα που δημιουργεί αναστάτωση στην Ισπανία με απρόβλεπτες συνέπειες! Και το ερώτημα είναι: Υπάρχουν νικητές και ηττημένοι;

Σας απαντώ, ΝΑΙ! Υπάρχει νικητής! Είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων και η Παγκοσμιοποίηση που δεν θέλει μεγάλα εθνικά κράτη, αλλά μικρά και ελεγχόμενα στα πρότυπα της διάλυσης της άλλοτε κραταιάς Γιουγκοσλαβίας!

Από τη στιγμή δε, που στην Ελλάδα δεν έχουμε πολιτικούς που να σκέπτονται εθνικά και από τη στιγμή που οι πράκτορες ξένων υπηρεσιών αλωνίζουν την ελληνική Επικράτεια, πράγματι θα πρέπει να ανησυχούμε!

Άλλωστε, έχουν δημιουργηθεί και στην Πατρίδα τέτοια αποσχιστικά κινήματα! Ή κάνω λάθος;;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail