Η ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ προσμένει το νέο Αρχιερέα της στο λιμένα του Απ. Παύλου των Εθνών και στα πολιτισμικά μάρμαρα των Φιλίππων

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η Χριστώνυμος Πολιτεία υποδέχεται τον νέο Αρχιερέα της εις τύπον ΧΡΙΣΤΟΥ.

Το παρακάτω άρθρο αποστέλλεται προς δημοσίευση την προηγούμενη της εκλογής τοπικού μητροπολίτη εις την Αποστολική Μητρόπολη των Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου σεβόμενος την παρακαταθήκη – υπόσχεση που δώσαμε στον αειμακάριστο μητροπολίτη κ.κ Προκόπιο με τον οποίο μας συνέδεαν πνευματικές σχέσεις παιδιόθεν, επευλογώντας μάλιστα την συγγραφική ομολογία μας μέσα στην εκκλησιαστική ιστορία.

Ούτος σε ανύποπτο χρόνο και αυθόρμητα μας είπε, μάλιστα δίχως να μας δώσει περαιτέρω εξηγήσεις:

« σε παρακαλώ δεν θα γράψεις τίποτε ¨έτσι και φύγω¨ μέχρι να έρθει νέος Δεσπότης»
Και φυσικά τι να πρωτογράψεις για ένα τέτοιο μέγεθος ανθρώπου που σημάδεψε την εκκλησιαστική ιστορία της Ελληνικής Ορθοδόξου Ιστορίας, που σου κάνει την τιμή να διαλέγεται μαζί σου επί τρεις τουλάχιστον δεκαετίες ;

Τώρα όμως αείμνηστε Γέροντα , το χατίρι στο έκανα και μπορώ να χαιρετίσω εγκάρδια τον νέο διάδοχο σου που η ανεξιχνίαστη βουλή του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙAΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ θα ενθρονίσει στην φερώνυμη Αποστολική Εκκλησία που βάπτισε την Ευρώπη στα νάματα του ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΥ- ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ημών ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ για αυτό και ΧΡΙΣΤΩΝΥΜΟΣ, ήτοι ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ.

Όταν το 1391 ισοπεδώθηκε η πόλη από την ισλαμική μανία έφερε την ονομασία ΧΡΙΣΤΟΥ- ΠΟΛΗ. Φυσικά δεν ήταν δυνατόν οι Αγαρηνοί-Τούρκοι να αφήσουν πέτρα πάνω στην πέτρα που να τους θυμίζει κάτι από μια πολιτεία που έφερε το ΥΠΕΡ ΠΑΝ ΟΝΟΜΑ του ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ..

Το αντίδωρο της αλήθειας στην ιδέα του στρατηγικού βάθους των επεκτατικών βλέψεων των πρόσφατα μεταλλαγμένων νεοθωμανών γειτόνων μας λέγεται ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ με ότι αυτό σημαίνει στην ιστορική διαδρομή πολλών εκατονταετιών της Πόλεως.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ … ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ, γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται και για την Υπερμάχω Στρατηγώ ισχύει το ρηθέν ((αθέων αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον , λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον και φύλαττον ίνα πόθω Σε δοξάζομεν))...


ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ.

Παραμερίζοντας τα συντρίμμια ((της νέας εποχής)) που βρίσκονται δίπλα μας και ανασηκώνοντας το πνευματικό ξίφος της Ρωμαίικης ιστορίας μας, δηλ της Ελληνοχριστιανικής χιλιόχρονης και πέραν πορείας και παράδοσης μας, ανατρέχουμε στο ηρωικό παρελθόν του γένους μας.

Η καθαρή ιστορία είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο- καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης.

Να γιατί αυτήν την ματωμένη ιστορία μας την κτυπάνε όλα τα σκοτάδια της γης ...με πρώτο στόχο να διασπάσουν το Ελληνικό από το Χριστιανικό στοιχείο και στο τέλος να διαλύσουν και τα δύο.
Η ένωση αυτή των δύο ανωτέρω πνευματικών μεγεθών έγινε εδώ στα πολιτισμικά νερά του Λιμένος του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ των ΕΘΝΩΝ Θείου ΠΑΥΛΟΥ , στα περίτεχνα μάρμαρα της πόλεως των Φιλίππων και στα αγιαστικά Ύδατα του Ζυγάκτη Ποταμού με την βάπτιση της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας

Από αυτόν τον τοπικό πνευματικό συγκερασμό αλλοιώθηκε προς το καλύτερο ο μετέπειτα παγκόσμιος πολιτισμός…

Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά , η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαική Ευρωπαική Επικράτεια.

Από αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεάνθρωπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση.

Και φυσικά οι πρόγονοι μας για να τιμήσουν δεόντως αυτό το μέρος το ονόμασαν ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ.
Στην επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου ((είδαν)) την παρουσία του ίδιου του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που πλέον τον τιμούσαν σαν Πρόσωπο μέσα στην ανθρώπινη ιστορία περιγράφοντας ΑΥΤΟΝ με την ονομασία μιάς ολόκληρης πολιτείας.

Η Χριστώνυμος αυτή ονομασία της πόλεως ομολογούσε ΧΡΙΣΤΟ με δύο Φύσεις την Θεική και την Ανθρώπινη, σε αντίθεση με τις φοβερές αιρέσεις του μονοφυσιτισμού και της εικονομαχίας.

Σε αυτήν την Πολιτεία σας υποδεχόμαστε Σεβασμιώτατε .

«Καὶ ἰδοὺ ἐγώ ἐν μέσῳ ὑμῶν. Μᾶλλον ἐν τῷ μέσῳ πάντων ἡμῶν ὁ Χριστός, Ὅς ἦν καὶ ἔστι καί ἔσται».
Θα βρεθείτε σε λίγες ώρες ανάμεσα μας, αράμενος τον Σταυρό Της Θείας Αποστολής σας σε μέρες πονηρές και δύσκολες που γκρεμίζονται ηθικές και αρχές για να μας ποιμάνετε.
Ο προκάτοχος σας Μακαριστός κ.κ Προκόπιος έλαχε να βιώσει όλα τα εκκλησιαστικά δρώμενα μιας ξεχωριστής περιόδου που αναφέρεται ως Μεταπολίτευση από την Κυπριακή Τραγωδία μέχρι την Τραγωδία των Μνημονίων.
Διαβλέπουμε ότι και οι δικές σας ημέρες θα είναι πλήρεις γεγονότων και εξελίξεων καθότι θα είστε ο πνευματικός ποιμένας μιας περιοχής με ύψιστο γεωπολιτικό στίγμα , σε ένα κόσμο που βράζει από έκνομες ενέργειες και σε μια Ελλάδα που αναζητά εναγωνίως ΚΥΡΗΝΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ

Καλώς να σας υποδεχτούμε
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail