Οι Σύριοι μπήκαν πρώτοι στο τεράστιο σύμπλεγμα πετρελαίων του Αλ Ομαρ

Freepen.gr - Εδώ και λίγες ώρες υπάρχουν αναφορές πως οι δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού έχουν φθάσει στο τεράστιο πετρελαϊκό σύμπλεγμα Al-Omar στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίαςDeir Ezzor.

Σύμφωνα με  δημοσιογράφο του Russia Today, τα στρατεύματα του Συριακού Στρατού έφτασαν στα προάστια του Al-Omar αφού πέρασαν στην ανατολική ακτή του ποταμού Ευφράτη, απέναντι από την πόλη Αλ Μάγιαντεν, και απελευθέρωσαν νωρίτερα την πόλη Ζεβάν.

Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της Συρίας έχουν επιτύχει τον έλεγχο πυρός στον τεράστιο ενεργειακό χώρο, οδηγώντας τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους να αποσυρθούν πλήρως από την περιοχή.

Την ίδια στιγμή οι Κούρδοι προσπάθησαν να πλησιάσουν στην περιοχή από τα βορειοανατολικά αλλά δεν τα κατάφεραν να φτάσουν πρώτοι.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η εξέλιξη, τότε πρόκειται για μια σημαντικότατη εξέλιξη, το μέγεθος της οποίας το αντιλαμβανόμαστε αρκεί να γνωρίζουμε πως πριν από τον πόλεμο στη Συρία, ο πετρελαϊκός τομέας Al-Omar συνέβαλε στο περίπου ένα τέταρτο της παραγωγής πετρελαίου της χώρας πριν καταληφθεί από το ISIS στα μέσα του 2014
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail