Ο Αλέξης Μητρόπουλος περιγράφει βήμα προς βήμα πως οι συντάξεις θα καταλήξουν επιδόματα

Free-Photos - pixabay
Τη βίαιη «ντελιβεροποίηση» της αγοράς εργασίας καταγγέλλει η ΕΝΥΠΕΚΚ με τον επικεφαλής της Αλέξη Μητρόπουλο να μιλά στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη για μία νέα κατηγορία εργαζόμενων, το φτωχό εργαζόμενο («working poor») που είναι στόχος της τρόικα και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε.

Όταν θεσπίστηκε η «ρήτρα Βουλγαρίας» για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα με το β’ Μνημόνιο (ν. 4046/2012, σελ. 713), κανένας δεν πίστευε, ούτε ακόμη και οι εμπνευστές του, ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια από την επιβολή της, τα αποτελέσματα θα ήταν τόσο άμεσα και καταστροφικά και για τη διαβίωση των εργατοϋπαλλήλων αλλά και για τη λαϊκή κατανάλωση γενικότερα, επισημαίνει, αναφερόμενος στα αποκαλυπτικά στοιχεία του ΕΦΚΑ.

Εκτόξευση της μερικής απασχόλησης (32% επί του συνόλου)
Μείωση των ασφαλισμένων (κατά 5,14%)
Μείωση μέσης απασχόλησης (κατά 0,56%)
Μείωση μέσου μισθού (κατά 3,46%)
Μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης (1.204 ευρώ μεικτά)
Μέσος μισθός μερικής απασχόλησης (394 ευρώ μεικτά).

Ο Αλέξης Μητρόπουλος περιγράφει βήμα προς βήμα πως θα εκμηδενιστούν οι συντάξεις οι οποίοι θα αποκτήσουν περισσότερο χαρακτήρα επιδόματος. Ο γνωστός εργατολόγος περιγράφει πρώτα την επερχόμενη πρακτική κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και εν συνέχεια το πως θα επιδοματοποιηθούν οι κύριες συντάξεις που θα καθορίζονται σε συνάρτηση με την ατομική περιουσία του ασφαλισμένου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail