Ο Οδυσσέας και τα άλλα παιδιά της οικογένειας Γκαραβέλα ψάχνουν στο σκοτάδι την Ιθάκη τους

NakNakNak - pixabay
(Σήμερα δε θα γράψω το κλασσικό "του Μιχάλη Χαιρετάκη" γιατί ο πόνος αυτός η απόγνωση και η δυστυχία που ζούν χιλιάδες οικογένειες είναι έργο της κυβέρνησης "του Αλέξη Τσίπρα" και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων)

Κάποιοι "αριστεροί", "φιλάνθρωποι" αλα κάρτ, σκούζουν απο χθές στα social media γιατί μερικά παιδιά νεοφερμένα δεν σήκωσαν ενα κομμάτι πανί, ένα παλιόπανο (όπως οι ίδιοι, οι γιαλαντζί αριστεροί, θεωρούν τη σημαία) που κέρδισαν στο τζόγο και που δε γνωρίζουν τα περισσότερα απο αυτά την ιστορία που κουβαλάει μαζί του στους αιώνες.

Οπως και το σταυρό του μαρτυρίου,που έχει επάνω της, τον κουβαλάνε εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες σαν αυτή του μικρού Οδυσσέα, που έχει πολύ πιο σημαντικά προβλήματα για να ασχοληθει απο το αν θα σηκώσει τη σημαία ως επιβράβευση καλοτυχίας.

Ο μικρός Οδυσσέας που σηκώνει ενα μικρό χάρτινο σημαιάκι κάτω απο το λιγοστό φώς μιας λάμπας πετρελαίου και η οικογένειά του, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, έχουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα να λύσουν, όχι το παντεσπάνι αν θα σηκώσει ο κανακάρης τους μια άγνωστη σημαία που κέρδισε απο κ@λ@φαρδία, αλλά την επιβίωσή τους.

Ζούμε κάτω απο ένα σκληρό μνημονιακό καθεστώς που αδιαφορεί για τις συνθήκες ζωής ,για το άν έχει ρεύμα, νερό, πιάτο γεμάτο στο τραπέζι, βασικά αγαθά η κάθε οικογένεια. Και η σκληρότητα αυτή, οδηγεί στην απόγνωση, στην αυτοκτονία, στη μετανάστευση.

Λυπάμαι για την κατάντια αυτής της χώρας και των όψιμων αλα κάρτ "φιλανθρώπων" που αδιαφορούν για το δράμα χιλιάδων συνανθρώπων μας,όπως της οικογένειας του μικρού Οδυσσέα, ενώ λυπούνται και νιώθουν όπως γράφουν ντροπή που αδικήθηκαν επειδή δεν σήκωσαν το τρόπαιο της κλήρωσης κάποιοι απο τους επισκέπτες μας.

https://www.facebook.com/sofia.garavela/posts/10214951412844960

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail