Κλίμα τρομοκρατίας στην Τουρκία - Δήμαρχος μεγάλης πόλης παραιτείται βάζοντας τα κλάματα (βίντεο)

Freepen.gr - Ο δήμαρχος του Balıkesir, Ahmet Edip Uğur, παραιτήθηκε τη Δευτέρα με δάκρυα στα μάτια υπό πίεση που ασκούσε ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan, λέγοντας ότι η πίεση και οι απειλές επεκτάθηκαν τώρα στην οικογένειά του, ανέφερε ο δικτυακός τόπος ειδήσεων Diken.

«Περιμένουμε το δήμαρχο του Balıkesir να παραιτηθεί τη Δευτέρα. Εάν δεν το κάνει, θα κάνουμε ό,τι απαιτείται. Όλοι θα δουν τι θα κάνουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος Erdoğan την Κυριακή.

"Μπορώ να πω στο όνομά μου: Καμία διαφθορά, καμία παρατυπία, καμία αποτυχία, κανένας σύνδεσμος με το FETO, αλλά υπάρχει πίεση και παρέμβαση σε βαθμό απειλών για την οικογένεια και το σπίτι μου. Αυτό έχει ξεπεράσει το σημείο της αντοχή », δήλωσε ο Uğur κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για μένα να συνεχίσω την πολιτική στο AKP», πρόσθεσε ο Uğur.

«Είμαι λυπημένος και προσβεβλημένος αλλά με ειρήνη μέσα μου». συνέχισε ο δήμαρχος.

Ο Uğur ολοκλήρωσε τη δήλωση του με δάκρυα σημειώνει το turkeypurge.com.

Σύμφωνα με αναφορές, ο κ. Erdoğan ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Altepe του δήμου Bursa, του δήμαρχου Uğur του δήμου Balıkesir, του δημάρχου του δήμου Uşak Nurullah Şahan, του δημάρχου του δήμου Niğde Faruk Akdoğan και του δημάρχου του δήμου Nevşehir Hasan Ünver, εκτός από τον δήμαρχο του δήμου της Άγκυρας Melih Gökçek.

Gökçek, Altepe, Ünver και Akdoğan έχουν ήδη παραιτηθεί καθώς και ο πρώην δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Kadir Topbaş και ο πρώην δήμαρχος Düzce Mehmet Keleş.

Ο Erdoğan δήλωσε πρόσφατα: "Οι άνθρωποι δεν παίρνουν αυτά τα γραφεία ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι αλλά ως υποψήφιοι που προωθούν τα κόμματα. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε αυτές τις θέσεις ως καρέκλες που κρατούνται για πάντα και ποτέ δεν παραιτούνται».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail