Συνελήφθησαν Σκοπιανοί πράκτορες στη Θεσσαλονίκη - Συμμετείχαν σε παράνομες υποκλοπές χιλιάδων ανθρώπων

Goran Grujevski and Nikola Boskoski. Photo: Macedonian Interior Ministry
Freepen.gr - Μετά από τρεις μήνες που κρύβονταν, η ελληνική αστυνομία συνέλαβε δύο πρώην μυστικούς αστυνομικούς του κρατιδίου των Σκοπίων, τους Γκόραν Γκρόρεβσκι και Νίκολα Μποσκόσκι που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομης υποκλοπής επικοινωνιών χιλιάδων ανθρώπων όπως μεταδίδει το balkaninsight.com.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, με ένταλμα που εξέδωσε η γειτονική χώρα.

Το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν έλαβε επίσημο σημείωμα από την Ελλάδα για τη σύλληψή τους, αλλά, μόλις συμβεί, θα προχωρήσει σε αίτημα έκδοσης.

Οι δύο άνδρες από την μυστική υπηρεσία, το UBK, κατηγορήθηκαν αρχικά σε δύο περιπτώσεις που αφορούσαν το σκάνδαλο που υποκίνησε η Ειδική Εισαγγελία, η SJO, η οποία έχει αναλάβει την διερεύνηση εγκλημάτων υψηλού επιπέδου στα Σκόπια.

Ήταν μεταξύ εκείνων που κατηγορούνται για παράνομη υποκλοπή χιλιάδων ανθρώπων μέσω της κατάχρησης των συστημάτων επιτήρησης της αστυνομίας σε μια περίπτωση με την κωδική ονομασία "Fortress".

Επίσης, κατηγορήθηκαν για την καταστροφή ενός από τα μυστικά αστυνομικά συστήματα που φέρεται ότι χρησιμοποιούνταν για παράνομη επιτήρηση σε περίπτωση με την κωδική ονομασία "Target".

Οι δίκες στις υποθέσεις αυτές, οι οποίες εν τω μεταξύ έχουν συγχωνευθεί, έχουν ήδη αρχίσει στο Ποινικό Δικαστήριο των Σκοπίων.

Και οι δύο άνδρες δεν έχουν ακόμη υποβάλει τις εξηγήσεις τους για τις κατηγορίες εναντίον τους.

Ο Grujevski και ο Boskoski καταζητούνταν για τρεις μήνες μετά την παραγγελία σύλληψής τους στις 18 Ιουλίου από το ποινικό δικαστήριο των Σκοπίων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της Interpol

Συνελήφθησαν χθες (18-10-2017), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 51 και 35 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν να κατέχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Aπό την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος τους εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία της INTERPOL για τα αδικήματα της Σύστασης Εγκληματικής Οργάνωσης και εγκλημάτων Υψηλής Τεχνολογίας που τελέστηκαν στην Π.Γ.Δ.Μ..

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail