Την ώρα που σκεπτόμαστε αν θα αλλάξουμε φύλο, δείτε πόσο πούλησε τράπεζα τα κόκκινα δάνειά σας

Γιώργος Αδαλής

Την ώρα που οι αρχηγοί των κομμάτων σκοτώνουν την ώρα τους ενώ η κυβέρνηση «απασχολεί» το λαό και τον διχάζει με τα νομοσχέδια για τους τραβεστί κτλ, την ίδια ώρα η τράπεζα Eurobank πούλησε σε Fund 1.5 δις ευρώ δάνεια των Ελλήνων ΣΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 3 ΣΕΝΤΣ ΑΝΑ 1 ΕΥΡΩ! 

Ναι, καλά διαβάσατε. Η "εξυπνάδα" στο τέρμα δηλαδή! Γιατί αν κάποιος χρωστούσε στην τράπεζα 100.000 ευρώ, η τράπεζα «θεώρησε» ότι βολεύεται αν κάποιο κοράκι της δώσει 3.000 και είναι ευχαριστημένη! Και ουδείς αναρωτιέται:

Και γιατί ρε καλόπαιδα αντί να επιτρέψετε στην τράπεζα να πουλήσει σε τέτοια ξευτίλα τα δάνεια στα κοράκια, δεν κάνατε το ίδιο πράγμα με τους δανειολήπτες απευθείας; Να επιβάλετε στην τράπεζα δλδ να κλείσει όλα αυτά τα δάνεια στο 3% απ ευθείας με τους δανειολήπτες. Ξέρετε γιατί; Φυσικά και ξέρετε αλλά προσπαθείτε να μας πείσετε ότι είναι δικαίωμα της τράπεζας να πουλά δάνεια στο 3% σε κοράκια και δεν έχει ούτε ένας τα κάκκαλα να πει ΟΧΙ. Θα τα δώσουμε με 3% στους Ελληνες πολίτες!

Εχουμε λοιπόν την πρώτη πώληση κόκκινων δανείων σε κοράκια κι έπονται κι άλλες χειρότερες. Την στιγμή που στον Ελληνα έχει στοιχίσει ο κούκος αηδόνι η "ύπαρξη" των τραπεζών (πάνω απο 260 δις ευρώ από το 2007) ουδείς πρότεινε καν το αυτονόητο: Να πουληθούν τα κόκκινα δάνεια απευθείας στους Ελληνες δανειολήπτες στο 3%. Κι όχι να "χαριστούν" όπως έγινε το 1981-83 προκειμένου να κατσικωθεί ΄το ΠΑΣΟΚ στο σβέρκο μας.

* Ο Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος και ιδρυτής των Aegeantimes. Απαντά ο ίδιος σε ερωτήματα στην προσωπική του σελίδα στο FB facebook.com/adalisgeo
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail